Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Pomagati je potrebno starejšim, ki so osamljeni

Pred dnevi je Občinska organizacija Rdečega križa Vransko organizirala Skupščino, na kateri so člani pregledali delo v lanskem letu in si zastavili načrt dela za letošnje leto. Med drugimi so poudarili pomen ustanovitve ekipe prve pomoči.

Zaradi oddaljenosti Vranskega od Žalca je zelo pomembno, da so z območja Vranskega za nudenje prve pomoči usposobljeni tisti, ki lahko takoj ob nesreči poškodovanemu nudijo laično prvo pomoč do prihoda NMP iz Žalca, zato sta na pobudo župana Franca Sušnika junija lani Občina Vransko in RKS – Območno združenje Žalec ustanovili 6-člansko ekipo prve pomoči.

 

Največja težava je še vedno pomanjkanje stikov s starejšimi v lastnih domovih, ki so zaradi tega nesocializirani in se počutijo odtujene, če jim želimo pomagati, pa pomoč zavračajo, kljub temu da so nesposobni za samostojno življenje. Po navadi lahko pridejo do starejših ljudi le tisti, ki jih poznajo in se jih zato ne bojijo.

 

Denarno pomoč ljudje zavračajo, saj različni dodatni prihodki vplivajo na njihove nadaljnje prejeme denarne socialne pomoči.

Oglejte si tudi