Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Poslušam za PET – pravljična ura v sodelovanju Medobčinske splošne knjižnice Žalec in terapevtskega para psičke Aurike in njene vodnice Helene

Žalec, 28. november 2017

V novembru je na desetine otrok s starši v žalski knjižnici doživelo prav posebno pravljično uro. Iz Zavoda za terapijo s pomočjo psov PET sta prišli psička Aurika in njena vodnica Helena. Prek zgodbice o psičku Oskarju so otroci spoznali, kaj vse bi psi radi, da vemo o njih. Največkrat menimo, da ravnamo prav, a se izkaže, da smo v zmoti. Gospa Helena je povedala, kako sicer skrbi zanjo. Otroci so sami opravili del Aurikine dnevne nege od hranjenja, umivanja zobkov, pobiranja kakcev (malo prirejenih), čohanja, gladenja, poslušali so, kako ji utripa srček. Psička je bila ves čas strpna, trpežna in izredno sodelujoča. Na koncu je bila nagrajena; zapeli smo ji pesmico Kuža pazi.

Terapevtski pari omenjenega zavoda sicer izvajajo program Poslušam za PET, v katerem vzbujajo pozitivni odnos do knjig in želje po branju, izboljšajo dolgotrajnejšo pozornost in koncentracijo, izboljšajo sodelovanje v skupinskih aktivnostih in podobno. Tokrat so se otroci učili lepega odnosa do živali in skrbi zanjo.

Irena Štusej

Oglejte si tudi