Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
3°C
Oceni objavo

Radi imamo sneg

 

Zima nam je letos obilno postregla s snegom. Najbrž se snega nihče ni razveselil bolj kot otroci. V vrtcu smo vse zasnežene dni izkoristili za gibalne aktivnosti na prostem in ustvarjanje s snegom. Naša okolica nam ponuja veliko raznolikih površin za gibanje, še posebej radi pa se odpravimo na Gorico, kjer lahko sproščeno uživamo. Gozd nam v vseh letnih časih nudi zanimiva doživetja in tudi pozimi je v gozdu čarobno.
Hoja navkreber nam je nekaj težav povzročala le ob prvem snegu, ko smo si naredili gaz, pa smo bili mimogrede na hribu. Sneg, različne vejice in drevesa so nam omogočili zanimive domišljijske igre, včasih pa smo s sabo prinesli še kakšne lopatke, vedra ali vodene barve za slikanje po snegu. Tako na snegu nismo razvijali le gibalnih spretnosti, ampak smo spoznavali tudi fizikalne lastnosti vode oz. snega in prepoznavali stopinje živali v snegu. Možnosti so bile res neskončne.

Kljub temu da bo snega kmalu zmanjkalo, pa nam bodo tudi prihajajoči spomladanski dnevi nudili ogromno užitkov ob obiskovanju narave.

Nada Kolar,  dipl.vzg.

Oglejte si tudi