Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Drobtinica: Skupaj zbrali 3.700 evrov, na Vranskem 513

Akcijo Drobtinica ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, so tudi letos dobro izpeljali v osmih Krajevnih organizacijah Rdečega križa RKS – Območnega združenja Žalec na devetih lokacijah v soboto, 13. oktobra. V zameno za prostovoljne prispevke mimoidočih so jim na stojnicah pred trgovskimi centri izročali kruh in domače dobrote, skupaj pa so zbrali 3.700 evrov.

Mladi osnovnošolci so bili zelo aktivni, saj so pred stojnicami pred Mercatorjevimi, Tuševimi in Jagrovimi trgovinami nagovarjali mimoidoče, naj darujejo sredstva za zdravstveno letovanje in šolske aktivnosti otrok, ki jim jih starši ne morejo poravnati.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Po posameznih KO RK  so zbrali: V Preboldu  483 evrov, na Polzeli 890, v Levcu 206, Braslovčah 282, V Žalcu na dveh lokacijah 1.000, na Vranskem 513, v Petrovčah 564 in Šempetru 766 evrov.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Stojnice so bile obložene z domačimi dobrotami: vloženim sadjem in zelenjavo, korenjem, bučkami, tudi kostanjem in jabolki, ki so jih darovali prostovoljci in mladi iz osnovnih šol, ter kruhom, ki ga je doniral Mercator. Mladi so darovali tudi marmelado in piškote, ki so jih sami spekli. Ostali donatorji izdelkov so bili: Sadjarstvo Mirosan Kasaze, Mlekarna Celeia Arja vas, Kmetija Flis Spodnje Grušovlje, Trgovina Rimljan Šempeter, Trgovina Kač Zgornje Roje, pekarne Pocajt, Forteza in Rotar ter kmetije Turnšek, Cizej in Velaj ter posamezniki z donacijo domačih rezancev.

                                   
T. Tavčar

 

Oglejte si tudi