Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

SREČANJE MLADIH PESNIKOV Z ZLATKOM

 

 

V sredo, 18. 4. 2018, smo se člani literarnega krožka in drugi pesniki udeležili srečanja mladih pesnikov na Osnovni šoli Prebold Naj pesem pove. Ob prihodu smo se recitatorji razdelili v barvne skupine in program se je začel. Med predstavljanjem pesmi so učenci šole nastopili z glasbili in s petjem, značilnost tokratne prireditve pa je bilo rapanje. Tako se je med glasbeno točko dveh učencev pridružil raper Zlatko. Predstavil je nekaj svojih pesmi in odgovoril na vprašanja voditeljice.

Monika Lesjak, 7. a

 

Pesmi za natečaj so napisali: Aljaž Novak, Domen Nedelko, Nika Homšak Godler, Lucija Remic, Anika Pečovnik, Miha Kramar, Vanesa Stanko, Monika Lesjak, Tillen Lešnik Pikl, Lucija Klemen, Ana Pečovnik in Nastja Podgoršek Ferčec. Njihove mentorice smo bile Dobrila Vučenović, Mojca Zavasnik in Polona Učakar.

Predstavljamo nekaj vtisov s prireditve:

Program mi je bil všeč in všeč mi je bil gost. Nastopajoči so se potrudili in nam pričarali nasmeh. (Aljaž Novak, 6. a)

Z Zlatkom je bilo res zabavno, saj je smešen. Nekaj sem se tudi naučil. Pesmi drugih pesnikov so bile smešne, nekatere poučne, krute in čustvene. Prireditev je bila dobro organizirana. (Miha Kramar, 6. a)

Na prireditvi in podelitvi nagrad mi je bilo zelo zanimivo. Zlatko je odrepal nekaj svojih pesmi. Nekatere pesmi drugih otrok so me tako prevzele, da sem dobila veliko navdiha. (Lucija Remic, 6. a)

Všeč so mi bile pesmi, ki so jih peli otroci. Tudi učenca sta dobro rapala. Všeč mi je bila tudi pogostitev. (Domen Nedelko, 6. a)

Zanimivo je bilo, ker je bil rap drugačen. Zlatko je bil zelo sproščen. (Anika Pečovnik, 6. a)

Zlatko je bil sproščen in navdihujoč. Všeč so mi bile pesmi, ki so jih predstavljali učenci. (Nika Homšak Godler, 6. a)

 

Gost Zlatko nas je navdušil. Pohvaliti velja njegovo pozitivnost in sporočilo, da se je treba za vse v življenju potruditi in pri tem tudi spoštovati druge.

Na prireditvi so svoje pesmi predstavile Vanesa Stanko, Monika Lesjak in Nastja Podgoršek Ferčec, med izbranimi avtorji pa sta bila tudi Tillen Lešnik Pikl in Ana Pečovnik. Nastja je za svojo pesem prejela tudi posebno nagrado.

Vsem pesnikom čestitamo za sodelovanje, še posebej pa Nastji za nagrajeno delo. Želimo jim veliko ustvarjalnosti tudi v prihodnje. Pesem ima tudi v sodobnem času veliko povedati in lepo je videti, koliko mladih pesnikov je med nami.

Polona Učakar

 

Oglejte si tudi