Logo MojaObčina.si

Vransko

Deli
Avtor: Marija Završnik,

Zlato priznanje za mlade filmske ustvarjalce naše šole

V Izoli je 12. in 13. oktobra potekalo 53. srečanje najmlajših filmskih ustvarjalcev, ki ga je organiziral Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije. Za srečanje smo z učenci naše šole izdelali kratke dokumentarne filme, ki so sodelovali v tekmovanju. Martin Žilnik in Lan Dobnik sta pripravila dokumentarni film Gozdna tla, v katerem sta predstavila žabo, navadnega goža in močerada.  Manca Oštir, Gal Džudovič, Jurij Teršek in Lara Jelen so pripravili film z naslovom Moje Vransko, v katerem so predstavili znamenitosti našega kraja. Martin Cekin in Filip Roter Zajec pa sta predstavila dokumentarni film z naslovom Kmetija, v katerem sta predstavila opravila na kmetiji.

Strokovna žirija v sestavi Eka Vogelnik (likovnica, scenaristka, režiserka in docentka za ustvarjalno delo z lutkami na FSD), Jan Pirnat (filozof, zgodovinar in gledališki ustvarjalec) in Amir Muratović (scenarist, režiser in montažer) se je sestala 26. septembra 2017 v Ljubljani in si ogledala 37 filmov, ki jih je izmed prispelih 70 izbral Matija Milčinski.

Strokovna žirija je film Moje Vransko ocenila z eno zvezdico, film Kmetija pa kar s tremi. Oba filma sta prejela zlato priznanje za uvrstitev med najboljše filme.

Scenarist in režiser Amir Muratović je o filmu Kmetija zapisal: »Mene je presenetil film Kmetija, kjer fanta snemata drug drugega in nam iskreno predstavita naprave in moška opravila na kmetiji. Končna sekvenca v zelenjavnem vrtu nas je prepričala, da sta film posnela z ljubeznijo.«

Čestitamo vsem ustvarjalcem dokumentarnih filmov, še posebej pa Martinu Cekinu in Filipu Roterju Zajcu za najbolje ocenjen film.

 

Mentorica Katja Brezovnik

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!