Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

SONČNI DNEVI NA VRTU

Sončni dnevi, svež zrak in cvetoče drevje se je prebudilo iz zimskega spanja in nas, vrtnarje, povabilo v vrt. Poiskali smo lopate, grablje, samokolnice in pričeli z urejanjem gred, ki smo jih prejšnje leto pripravili za kolobarjenje.

Gredo z jagodami smo prekopali, jagode razredčili, jim dodali kompostno zemljo in naredili zastirko iz slame. V gredi z zelišči smo odstranili plevel in zrahljali zemljo ter jih dobro zalili. Otroci so rokovali z vrtnimi škarjami, obrezovali maline in jih pripravili za bujno rast. Posadili smo krompir, solato in prepikirali korenček, vse pa pognojili s kompostno zemljo. Februarja smo posejali paradižnik in papriko. Sadike smo vsakodnevno opazovali in zalivali po igralnicah v vrtcu. Zavihali smo rokave, poprijeli za grablje ter skrbno zalili vrtiček.
Otroci sodelujejo, aktivno pridelujejo in vplivajo na rast rastlin. Pridobivajo si izkušnje, kako jim uživanje različne hrane in bivanje v naravi pomaga ohranjati zdravje. Vsakdanje bivanje na vrtu ustvarja prijetno vzdušje, omogoča občutek pripadnosti, pridobivanja izkušenj z živimi bitji ter ogromno veselja v raziskovanju in odkrivanju.

Za dobro opravljeno delo smo si zaslužili dobro sladico. Zakurili smo ogenj in si spekli jabolka na palicah.

 

Vrtnarji vrtca Vransko s Polono in Lauro

Oglejte si tudi