Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Tradicionalni slovenski zajtrk tudi v Vrtcu Vransko

Tretji petek v novembru  že šesto leto zapored zaznamujemo dan slovenske hrane. Ta dan  se tudi  v našem vrtcu pridružimo projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Namen  projekta je seznanjanje otrok o pomenu zdravega zajtrka in živil, ki so pridelana v Sloveniji, ter podpiranje slovenskih kmetov in čebelarjev.

Tudi tokrat so nam za zajtrk postregli  med, maslo, mleko  in jabolka, ki so jih pridelali lokalni pridelovalci hrane.

Po zajtrku sta nas obiskala čebelarja iz Čebelarskega društva Vransko, g. Janez Kropivšek in g. Ivan Tokmadžić, ki sta s seboj prinesla tudi prapor društva, saj je ta prapor najnovejša pridobitev društva in so nanj zelo ponosni. Čebelarjema sta se pridružila Jure Kropec in Martin Cekin, učenca OŠ Vransko, nadobudna čebelarja ter najaktivnejša člana čebelarskega krožka na šoli, ki sta otrokom  podrobneje predstavila čebele, njihovo razmnoževanje in delo.

Ker pa je za naše najmlajše zelo pomembno izkustveno učenje, smo po kratki predstavitvi otroke in čebelarje povabili, da se nam pridružijo v igralnicah, kjer smo imeli pripravljene delavnice na temo čebelarstva. Pekli smo medene piškote, se sladkali s čajem in z medenimi lizikami. Likovno smo se izražali s slikanjem na panjske končnice, čebelnjak ter s poslikavo obraza. Gibanje je bilo na voljo v dveh igralnicah. V eni so otroci z ustvarjalnim gibom prikazovali kuhanje čaja, v drugi so iskali pot v čebelnjak ter ciljali v panj. Najmlajši pa so izdelovali čebelnjak iz odpadnega materiala.

Bilo je pestro, razgibano dopoldne, ki smo ga zaključili z ogledom risanke in s sladkanjem z medenimi piškoti, ki smo jih spekli v eni izmed delavnic.

                                                                           Mateja Remic

Oglejte si tudi