Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Ob koncu desete sezone košarke na Vranskem

Tako kot ena lastovka še ne prinese pomladi, tako tudi en Vran na zunanjem košarkarskem igrišču ne prinese poletja. Vendar je slednje že blizu in s tem tudi konec desete tekmovalne sezone.

Kot na vsako do sedaj smo se nanjo začeli pripravljati že zgodaj v avgustu 2017, prvič pa smo letos nastopili prav v vseh starostnih kategorijah (U-9, U-11, U-13, U-15, U-17, U-19 in člani). Na to smo v klubu izjemno ponosni, saj se s celotno tekmovalno piramido lahko pohvali le peščica najboljših klubov v Sloveniji, v Savinjski dolini pa le naš.

Pregled sezone tokrat začenjamo pri najmlajših, ki se še edini potijo na tekmah širom Slovenije in odlično zastopajo barve Vranov in občine Vransko. Najštevilčnejši ekipi Vranov, U-9 in U-11, skoraj ne poznata poraza. Po šestih tekmah fantje ekipe U-9 ostajajo neporaženi, ekipa U-11 pa je na dvanajstih tekmah le dvakrat morala priznati premoč nasprotnikom. Obe ekipi do konca sezone čakajo še trije turnirji, z ekipo U-11 pa bomo sodelovali tudi na mednarodnem turnirju 30. aprila v Ilirski Bistrici, kamor smo bili povabljeni zaradi dobrih predstav ekipe U-13. Ta je v 1. SKL dosegla izjemen uspeh in se uvrstila med 16 najboljših ekip v Sloveniji! Vsekakor bi lahko bili uvrščeni še nekoliko višje, če se ne bi v vsakem delu tekmovanja srečali z izjemno močno ekipo Helios Suns, ki je na koncu osvojila naslov državnih prvakov. Člani ekipe U-13 so nastopili tudi na tekmovanju Basket 4 Kids, ki ga je premierno izvedel Sport Klub. Organizacijo prvega turnirja smo prevzeli Vrani, na domačem parketu premagali vse tri naše nasprotnike in si tako izborili vstopnico za nastop na finalnem turnirju, ki je potekal 1. aprila v Domžalah. Na turnirju smo zasedli 3. mesto ter domov odnesli izjemno velik pokal in vrsto novih izkušenj. Reportaža turnirja in tudi naša zmaga za 3. mesto je bila predvajana na Sport Klubu.

Ekipi U-15 in U-17 sta sezono začeli rezultatsko nekoliko manj uspešno, vendar je bil žreb neusmiljen in nas je potisnil v elitno družbo ekip, kot so Petrol Olimpija, Janče, Grosuplje, Škofja Loka in drugi. Vseeno pa so fantje med sezono pokazali izjemen napredek. Vsakodnevni treningi košarke, dodatni treningi moči in telesne priprave v fitnesu in težke tekme so naredili svoje. Zato smo v klubu na naše fante izjemno ponosni.

Ekipa mladincev (U-19) je bila formirana premierno in svoje delo na parketu je opravila z odliko. V 2. SKL so zasedli končno 3. mesto, skupno pa 26. mesto v Sloveniji. Vsi igralci so bili priključeni trenažnemu procesu in tekmam članov, kjer so skozi sezono dobivali vedno vidnejše vloge. Izkušnje, pridobljene na fizično zahtevnih članskih treningih in tekmah, pa so znali unovčiti proti svojim vrstnikom, kjer so bili predvsem v drugem delu sezone dominantni. Bravo, mladinci!

Pregled sezone zaključujemo pri članih, ki jim je v prvem delu sezone le malo zmanjkalo za uvrstitev v ligo za prvaka, zato smo drugi del sezone igrali tekme za razvrstitev. Močno pomlajena članska ekipa je presegla pričakovanja, zastavljena pred začetkom sezone. Nov, mlad igralski kader pa vzbuja optimizem za prihajajoče košarkarske sezone na Vranskem.

Pred koncem letošnje sezone nas torej čaka le še nekaj tekem, turnirjev, odigrali pa bomo še kakšno pripravljalno tekmo za prihodnjo sezono. Seveda bodo tudi letos vsakodnevni treningi potekali do konca šolskega leta, 5-krat tedensko na parketu VRANE.

Oglejte si tudi