Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
3°C
Oceni objavo

PLANINSKI POHOD V JAKOV DOL

Šolski planinci smo se v aprilu udeležili kar dveh pohodov. Najprej smo se v lepem številu v spremstvu staršev pridružili vsakoletnemu velikonočnemu pohodu Planinskega društva Vransko, nekaj dni pozneje, 14. 4. 2018, pa smo šli še v Jakov dol.

Tokrat se je pohoda v lepem sončnem vremenu udeležilo kar 28 učencev. Pot je potekala mimo Riglja, nato pa do vrha Plešnikovega hriba. Pot je bila mestoma kar strma in planinci kar niso mogli razumeti, zakaj gremo vedno bolj »gor«, če pa gremo v Jakov dol. Preplezati je bilo potrebno marsikatero podrto deblo in prečkati strmo mejo, kar je navadno mladim planincem zelo všeč. Najbolj so se razveselili planinskega sendviča in počitka na čudoviti jasi sredi gozda, na poti nazaj na Vransko pa pečenih jajčk z zelišči in potočka, ki ga je bilo potrebno preskočiti. Na pohodu smo spoznavali užitne rastline (čemaž, koprivo, trobentice, vijolice, navadno smrdljivko) in tudi tiste, ki za nas niso primerne ali pa so celo strupene (jesenski podlesek, navadno kalužnico). Pogovarjali smo se tudi o zaščiti pred klopi in kaj storiti, če ga vseeno dobimo.

Pohodniki so bili tokrat zelo utrujeni, verjetno zaradi močnega pomladnega sonca, pred katerim se bo potrebno kaj kmalu zaščititi. Srečno in varen korak!

 

Mentorice planinskega krožka

Oglejte si tudi