Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

ŠPORTNO REKREATIVNO DRUŠTVO LOČICA

Športno rekreativno društvo Ločica je letos zabeležilo zelo aktivno sezono igranja odbojke in ostalih športov. Za konec igranja v dvorani smo organizirali piknik za vse rekreativce, ki se ga je udeležilo okoli 70 ljudi. Igranje v spomladanski ligi MOLOJADO (kratice za Motnik, Ločica, Jakov dol), kjer smo igrali odbojko na mivki moške in mešane dvojice, je obiskovalo okoli 40 igralcev. Igrali smo ob torkih, četrtkih in petkih od aprila do začetka junija. Meseca junija smo na igrišču Ločica zamenjali mivko, kar je bila velika delovna akcija in investicija. Konec junija smo tradicionalno organizirali 24 ur odbojke na mivki. Odbojko smo popestrili s tem, da je 26 igralcev poleg igranja odbojke moralo odigrati še družabne igre. Tako so se igralci pomerili še v mini namiznem tenisu, igri Molky, balinčkih, koruzni luknji, metanju žogice v kozarčke, teku okoli nogometnega igrišča in metanju na koš. Zmagovalci so bili letos vsi udeleženci tega maratona. Letošnje poletje je bilo živahno na igrišču veliko tudi dopoldne, saj so se štiri dekleta kar dva meseca pripravljala na državno tekmovanje v odbojki na mivki. Lara Jelen in Živa Šalej sta tako postali v svoji kategoriji tretji v državi, Rima Posedel  in Zoja Kalar pa sta postali državni prvakinji. Trenirala sta ju Klemen Hrastovec in Nina Grobelšek. Vsem naše društvo izreka iskrene čestitke.
V mesecu avgustu smo že deveto leto organizirali Mirkov memorial v igranju mešanih trojk in zmaga je letos ostala domačim igralcem. Naši igralci so se udeležili kar nekaj turnirjev odbojke. Tako smo zastopali Ločico na Limovcah pa v Jakovem dolu, Motniku, Gornji Radgoni in tudi malce čez mejo v Umagu. Konec avgusta so na igrišču opravile priprave na novo sezono igralke OK Celje pod mentorstvom Nine Grobelšek. Mladenke, stare od 13 do 15 let, so izkoristile  danosti tega čudovitega naravnega okolja. 

Sedaj pa se dejavnosti društva počasi selijo v športno dvorano Vransko. Pod svoje okrilje smo vzeli tudi igralce namiznega tenisa Stari loparji, ki imajo rekreacijo vsak torek in petek zvečer. Tako smo postali še številčnejši in  bogatejši v druženju. Veselimo se novih športnih dogodkov.

Maja Jerman

Oglejte si tudi