Logo MojaObčina.si

Vrhnika

Deli
Kino
Avtor: Tic Vrhnika,

Kino Vrhnika: MANCHESTER BY THE SEA

Organizator: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika
Vstopnina: 4€

Art film/Liffe 2016, drama Film dvakratnega oskarjevskega nominiranca Kennetha Lonergana o družinski tragediji v obmorskem mestecu poskrbi za vlogo uspešne poti Caseyja Afflecka.

Lee Chandler dela kot hišnik v majhnem stanovanjskem naselju v predmestju Bostona. Dni preživlja ob majhnih popravilih, večere pa povsem sam v svojem stanovanju ali ob pivu v gostilni, kjer se spusti v pretep z vsakim, ki si ga drzne pogledati. Nekega dne Leeju zaradi srčne odpovedi umre starejši brat Joe, s tem pa mu je dodeljeno skrbništvo nad njegovim najstniškim sinom Patrickom. Lee se mora zdaj vrniti v domači Manchester ob morju, na katerega ga vežejo tako lepi kot boleči spomini. Nenavaden par se mora na hitro spoprijateljiti in sproti reševati vsakdanje težave.

"Film ljudi zaznamuje. Lonerganovi liki so tako poglobljeno in bogato zasnovani, tako podrobno, da verjameš vanje. Številni filmski liki so samo skice. /.../ S tako dobrimi igralci in scenarijem ter Kennyjevo režijo je film preprosto nepozaben." (Matt Damon, producent)

Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.

Vabljeni!

Oglejte si tudi