Logo MojaObčina.si

Vrhnika

Deli
Kino
Avtor: Tic Vrhnika,

Kino Vrhnika: ŽENSKA, KI JE ODŠLA

Art film, drama

 

Zvrst: drama
Leto: 2016
Država: Filipini
Dolžina: 226 min
Igrajo: Charo Santos-Concio, John Lloyd Cruz, Michael De Mesa, Shamaine Centenera-Buencamino, Nonie Buencamino, Marj Lorico
Režija: Lav Diaz

 oracija je zadnjih trideset let prebila v zaporu, po krivem obsojena umora. Ko se ena izmed njenih sojetnic zlomi in prizna, da je po naročilu Horacijinega bivšega fanta zločin izvršila ona, se mila in dobrosrčna Horacija nenadoma znajde na prostosti. Med iskanjem izgubljene družine na novo odkriva svojo deželo, razkosano med peščico bogatih in množico obubožanih ter preplavljeno s korupcijo in nasilnimi ugrabitvami. Medtem ko se svet okrog nje vse bolj krha, se tudi njeno velikodušno srce bori z naraščajočo slo po maščevanju.
Lav Diaz v intenzivni, z beneškim zlatim levom ovenčani črno-beli meditaciji na temo maščevanja in odpuščanja poda klinično anamnezo sodobne filipinske družbe skozi oči po krivem obsojene ženske.

Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!