Logo MojaObčina.si

Vrhnika

Deli
Družabni dogodki
Avtor: Moja Ljubljanica,

Pokušanje (cofee cupping) vrhunskih kav pražarnice Escobar


V okviru pestrega programa "TEDNA KULTURE NA VRHNIKI" vas vabimo, da se udeležite brezplačno predstavitev in okušanje kav s poreklom (coffee cupping). Iz prve roke boste izvedeli več o značilnostih kav z različnim geografskim poreklom in si izostrili svoj čut prepoznavanja razlik med kavami. Odlične kave bosta predstavljala Katja in Omar Escobar iz Escobar pražarnice vrhunskih kav.

KAJ JE CUPPING?
Cupping ali okušanje kave je opazovanje in prepoznavanje okusov in arom v kuhani kavi. To je profesionalna praksa, ki jo vsakodnevno uporabljajo v industriji kave. Na tokratnem dogodku boste v naši družbi izvedeli več o značilnostih kav z različnim geografskim poreklom ter izostrili svoj čut prepoznavanja razlik med kavami in njihovimi različnimi komponentami, kot so tekstura, sladkobe, prisotnost naravnih kislin, pookus ter uravnoteženost le-teh v skodelici kave. 

Več o kavah iz pražarne Escobar: https://www.escobar.si/

Vabljeni, da se udeležite tudi številnih drugih dogodkov, ki bodo potekali v tednu med 3. in 10. decembrom 2017. Pester program najdete tu: http://mojaljubljanica.si/novice-in-dogodki/

 

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!