Logo MojaObčina.si

Vrhnika

Deli
Družabni dogodki
Avtor: Tic Vrhnika,

Poletje na Vrhniki

Organizator: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika


Poletje na Vrhniki je družinska prireditev, ki se odvija v parku pod krošnjo lipe samostojnosti.

Vrhnika privablja popotnike s Cankarjevimi zgodbami, osvežilnimi izviri Ljubljanice in bogato zgodovino. Petki v avgustu so namenjeni otrokom: presenetili jih bomo s čarovnikom, lutkovnimi predstavami, na obisk bodi prišli gosenica, Rdeča kapica, lisička in kapitan Dada. Veliko bo ustvarjanja, risanja, izdelovanja in poslikanih obrazkov. Otroci, ob petkih bo v parku žur!

Čebelici Tinka in Tonka: Kraljica matica je vsem čebelam naložila ogromno dela. Tinka pridno nabira med, čebelici Tonki pa po glavi rojijo same neumnosti in vragolije. Namesto, da bi nabirala med, se zabava in norčuje, ko pa je treba med odnesti v panj, si »sposodi« lonček od pridne čebele Tinke. Še sreča, da so tu otroci, ki Tinki povedo, kdo ji krade med. Pridna čebelica Tinka, nagajive čebelice Tonke ne zatoži kraljici matici, ampak jo nauči, da je lahko nabiranje medu tudi zabavno.

Čarovniške vragolije: Profesionalni čarodej Bogdan Fras že leta s svojo magijo navdušuje tako v Sloveniji kot v tujini. Njegovi nastopi navdušujejo otroke in odrasle, ki se lahko ob ogledu skrbno pripravljenega programa za trenutek preselijo v svet čarovnij.

Akrobacije v zraku: DisLocated Unity - SOMIRU; Dana Avguštin gib in Tierno Dahl glasba. Potovanje sence skozi sanje v iskanju tistega, ki izgleda da miruje. Skozi gib in zvok, ritem in dih se predstavlja »per-sona«, ki potuje skozi imaginarne svetove realnosti. Pot je zvita in strma, abstraktna in absurdna, lepa in zanimiva.

Lego igralnica

Poslikava obrazov: Otroci se bodo za kratek čas prelevili v pravljične junake, princeske, metuljčke, prijazne medvede …

Izdelovanje nakita/ustvarjalne delavnice: Vabimo vse otroke in otroke po duši, da odkrijejo čarobni svet izdelovanje nakita. Izdelovali bomo ogrlice, zapestnice in uhane iz poldragih kamnov in perlic. Delavnico bo vodila Tina Grabar, dipl. diz., ki že vrsto let ustvarja svojo lastno linijo nakita iz poldragih in dragih kamnov in sodeluje na različnih umetniških sejmih.

Pričeske za princeske

[V primeru dežja dogodek odpade.]

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!