Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Energetska svetovalna pisarna na Občini Vrhnika

Neodvisne strokovne nasvete, ki vam pomagajo pri izboru, načrtovanju in uresničevanju investicijskih ukrepov učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov v vaših stanovanjskih stavbah, poiščite v energetsko svetovalni pisarni Ensvet na Vrhniki, Tržaška cesta 1, Vrhnika, mala sejna soba v kleti občinske stavbe ali na spletni strani www.ensvet.si . V energetsko svetovalni pisarni vas informiramo tudi o novih nepovratnih spodbudah, ki jih Eko sklad nudi občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.                    

 

Delovni čas pisarne je vsako drugo sredo od 16. do 20. ure. Energetski svetovalec je občanom na voljo tudi za individualno svetovanje na domu, saj je nekatere načrte investitorjev najlažje razjasniti kar na kraju samem.

 

Obvezna je predhodna prijava za svetovanje. Prijave sprejemajo v tajništvu na Občini Vrhnika na tel. št. 01/7555-419, načeloma najkasneje dan pred svetovanjem. Prijavo lahko najkasneje dva dni pred svetovanjem pošljete tudi na e-naslov marjanca.tomazin@vrhnika.si , z imenom in priimkom ter naslovom, okvirno temo vprašanja in telefonsko številko. 

 

ENSVET je projekt Ministrstva za gospodarstvo, izvajanje dejavnosti financira Eko sklad, organizira in izvaja pa ga prav tako Eko sklad z usposobljenimi energetskimi svetovalci. ENSVET je zgledni primer partnerstva države in občine za koristi občanov. Projekt poteka že več kot 20 let, vanj je vključenih že 57 občin. Svetovanje je strokovno, komercialno neodvisno in za občane brezplačno. Nasveti o učinkoviti rabi energije (URE) in uporabi obnovljivih virov energije (OVE) vam bodo v pomoč pri izboljšanju bivalnih pogojev, pravilni in stroškovno učinkoviti obnovi stavbe ali stanovanja, načrtovanju novogradenj in znižanju stroškov za energijo. Za nasvet ni nikoli prepozno. Tudi če vas pestijo problemi rabe energije ali bivalnega udobja v obstoječi stavbi, vam svetujemo za povečanje učinkovitosti in izboljšanje bivanja. V sodelovanju s Centri za socialno delo izvajamo tudi projekt ZERO pri odpravljanju energetske revščine. Občani, ki prejemajo socialno pomoč, se lahko pri pristojnem CSD prijavijo za obisk energetskega svetovalca, ki vam bo svetoval pri nekaterih enostavnih ukrepih za znižanje stroškov za energijo.

 

 Vljudno vabljeni!

 

 ENSVET in Občina Vrhnika 

Oglejte si tudi