Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Kratka predstavitev Judo kluba Vrhnika in juda na Vrhniki

Judo je na Vrhniki prisoten že od leta 2006. Vadba je vsa ta leta potekala (še poteka) na OŠ Antona Martina Slomška in je bila namenjena predvsem otrokom šole. Vodstvo šole je že od samega pričetka imelo razumevanje za vadbo juda otrok šole, najprej bivši ravnatelj g. Ljubo Mohorič, nato ravnateljica ga. Darja Guzelj. Obema se iskreno zahvaljujemo.

 

Vadba je najprej potekala pod okriljem ŠD Mala šola juda in Judo kluba Bežigrad iz Ljubljane, novembra 2008 pa je bil ustanovljen Judo klub Vrhnika. Pri otrocih je bilo za vadbo juda na OŠ Antona Martina Slomška vsa ta leta veliko zanimanja. Za to ima velike zasluge predsednik kluba Miro Bilič, ki je dolga leta vodil vadbo in skrbel, da bilo zanimanja vedno več.

 

Otroci so nastopali na tekmovanjih »Šolske judo lige Male šole juda« http://www.malasolajuda.si/solskaliga , zastopali tudi svojo šolo, katera je vsa ta leta med najmanj 65 šolami osvajala najboljša mesta.

 

Da bi rešili težavo s prostorom, saj so starejših z vadbo morali prenehati, je Judo klub Vrhnika septembra 2017 za tekmovalno skupino najel termine v Karate klubu Vrhnika in v dogovoru prostor opremil s svojimi blazinami.

 

Judo klub Vrhnika je član panožne zveze, Judo zveze Slovenije. Vadeči v tekmovalni skupini nastopajo na uradnih tekmovanjih panožne zaveze.

 

Nekaj zadnjih rezultatov:

  1. Pokal Novega Mesta 28.10.2017:

Rebeka Caserman, 1. mesto v svoji kategoriji pri starejših deklicah (U 14)

Lina Makek, 2. mesto v svoji kategoriji pri mlajših deklicah (U 12)

Neža Primc, 3. mesto v svoji kategoriji pri mlajših deklicah (U 12)

Matija Logar, 3. mesto v svoji kategoriji pri mlajših dečkih (U 12)

  1. Državno prvenstvo za starejše dečke in deklice (U 14) 27.1.2018

V soboto, 27.1.2018, je v Šenčurju potekalo državno prvenstvo za starejše dečke in deklice (U-14). Judoisti Judo kluba Vrhnika so imeli štiri predstavnike, ki so prikazali odlične borbe.

 

Najbolje se je z 2. mestom izkazal Matevž POTREBUJEŠ v kategoriji do 38 kg. Žreb je določil, da je bil prvi krog prost, potem se je s 3 zaporednimi gladkimi zmagami (Ipponi) uvrstil v finale. Tam ga je čakal nasprotnik iz Maribora, ki drugo leto nastopa v tej starostni kategoriji. Matevž se je dobro postavil po robu izkušenejšemu nasprotniku, vendar je v drugi minuti borbe naredil majhno napako. Mariborčan jo je izkoristil in ga tako premagal z Ipponom. Matevž je na koncu osvojil odlično drugo mesto in naslov vice prvaka Slovenije.

 

Pri dekletih se je s 5. mestom izkazala Lina MAKEK v kategoriji do 44 kg. Lina je najprej dvakrat premaga nasprotnici z Ipponom in se tako uvrstila v pol finale. Tam je že povedla z metom in točko Wazari. Ko smo vsi mislili da je v finalu, je bila za trenutek nezbrana in nasprotnica iz celjskega Sankaku-ja je to izkoristila. Lino je prijela v končni prijem in se tako uvrstila v finale. Enaka situacija se je zgodila v borbi za tretje mesto. Na koncu se je Lina morala zadovoljiti

Oglejte si tudi