Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

BAZEN BOMO NAPOLNILI Z VSEBINO

Nadaljevali bomo tudi v letu 2018!

5., 6., 7. 7. 2018 – likovne delavnice z Dragom Leskovarjem (potrebne predhodne prijave)

13.7.2018 – Jegulja (stoner) in Britof (punkish metalish)

20.7.2018 – Panika (lokalni punk dihurji) in Moshead (smetiščni metalci)

3.8.2018 – In the Attic (indie) in Sickbreed (alter rock)

4.8.2018 – Koala Voice (indie disco punk)

10.8.2018 – Jezdeci Škrlatne Kadulje (akustični country rock)

11.8.2018 – hip hop (rap, trap, freestyle, gangsta rap)

17.8.2018 – canyon observer (post sludge black doom)

18.8.2018 – Nevem Nevem (poetični noise) in SsmKOSK (noise)

25.8.2018 – Wonderbrass big band (jazzy)

31.8.2018 – Megs (alter rock)  in Free Dbeat (zvočenje)

Seveda ne pozabite na kino sobote v juliju in umetniške inštalacije Fanplastic 1. septembra!

 
Več o festivalu:

Z željo, da se bazen prepozna kot pomembno družabno središče, smo se lotili projekta Poletje v Bazenu. Gre za organski projekt revitalizacije bazena, ki ga mlada in ustvarjalna generacija prepoznava kot kulturno umetniški prostor.

Festival je nastal kot nadaljevanje že izpeljanih projektov:  Festival Rojišče, Urbani vrt, Cow of skate ipd. Preko sodelovanja posameznikov in večih lokalnih društev se je oblikovala ideja in koncept festivala Poletje v bazenu.

Najprej smo osvežili podobo prostora, za kar je poskrbel lokalni umetnik in entuziast Vasja Stojanovski. Poslušali  smo enega vidnejših kantavtorjev, ki ustvarja na področju bivše Jugoslavije - Damirja Avdiča (KVŠ), ter slovenskega kantavtorja in performerja - Marka Breclja. Gostili smo mednarodni festival Rojišče, v okviru katerega smo  premierno poslišali glasbeno improvizacijo Tentet življenskega toka Jake Bergerja (HUD »o«). Igrali so mnogi domači in tuji glasbeniki: Kar češ brass band, Jegulja, By Default, Ghet, Futurski, Red Five Point Star, Seul Ocean, Held by Atlas,  Haiku Garden in še bi lahko naštevali. Izpeljali smo likovne delavnice z Dragom Leskovarjem, plesne delavnice Body off balance in literarne večere Bazen besed, Rojišče #50 (Simon Černelč in Jošt Drašler). Zanemarili pa nismo niti gledališča in filma. Na ogled je bila odlična predstava Aleksandra Rajakovića – Čefurji Raus, v sodelovanju s Kino Vrhnika pa smo omogočili tudi ogled filmov na prostem.

Več kot 30 dogodkov in več kot 2000 obiskovalcev v dveh letih, je festival postavilo ob bok idejno sorodnim projektom v drugih občinah, kot so Zmaj 'ma mlade v Postojni, Novomeški večeri v Novem mestu, Teden mladih Kranj ... Z eno pomembno razliko. Festival Poletje v Bazenu ne uživa finančne podpore s strani občine. Gre izključno za delo entuziastov, ki bi radi mestu – poleg lepih fasad – vlili še kako pomembne kulturno umetniške vsebine.

Oglejte si tudi