Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Danes, jutri in v nedeljo brezplačne gledališke predstave

Vrhnika – Včeraj, v četrtek, se je s komedijo Problem (Gledališka skupina Ananas) v Klubu Orfej na Vrhniki začelo srečanje gledaliških skupin osrednje Slovenije (Linhartovo srečanje). Nocoj ob 19:30 bo oživel oder Cankarjevega doma s komedijo Prevare v izvedbi notranjegoriških igralcev (KD Janez Jalen), jutri ob isti uri z dramo Kos v izvedbi KUD Fofite iz Medvod, srečanje pa se bo zaključilo v nedeljo zvečer z Dekameronom v izvedbi Šentjakobskega gledališča. Hkrati bodo v nedeljo zvečer podelili tudi priznanja.

Vsi ogledi predstav Linhartovega srečanja so brezplačni. Kot je dejala Nataša Bregant Možina, vodja vrhniške izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije, ki v sodelovanju z občino in ZIC Vrhnika, skrbi za organizacijo srečanja, je to velik organizacijski zalogaj, a hkrati tudi potrditev dobro opravljenega dosedanjega dela. »Lani smo na Vrhniki že gostili zaključno prireditev. Očitno smo delo dobro opravili, zato so nam bile letos zaupane še dodatne predstave, ki bodo tako še dodatno obogatile Cankarjevo leto.«

Regijsko srečanje predstavlja izbor najboljših amaterskih gledaliških skupin od notranjske do gorenjske, vsega skupaj 11 izpostav Javnega sklada RS. Vrhnika na srečanju svojih predstavnikov nima. Njej najbližji je znano gledališče iz Notranjih Goric – KD Janez Jalen Teater JJ. Njihova predstava – komedija Prevare v režiji Gorazda Žilavca - je nocoj (petek) ob pol osmih zvečer, in kot rečeno je vstop prost.

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi