Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Muzejska trgovinica Moja Ljubljanica ponovno odprta

V nedeljo, 3. decembra 2017, se je ponovno odprla muzejska trgovinica razstave Moja Ljubljanica. V njej lahko najdete zanimive artikle, ki so odlična ideja tudi za obdarovanja v teh prazničnih dneh.


Za otroke sta na voljo dve odlični pravljici.

MALI PLAC

Mali plac je slikanica avtorja Uroša Grilca ter ilustratorja Gorazda Vahena, ki sta ustvarila poučno zgodbo o mali želvi in življenju v močvirju. Zgodba ima močno ekološko sporočilo o tem, kako pomembno je ohranjanje ravnotežja v naravi in skrbi za naravno okolje.

Mali plac je čarobno lep kraj in prijazen dom številnih močvirskih živali. Toda škratji urok z Malega placa prežene vse močvirske živali. Le želva zbere dovolj poguma, da se sooči s škratjo nadlogo. V temačnem škratjem gozdu jo čakajo tri zahtevne škratje uganke, saj škratje od vsega najraje sprašujejo zagonetne reči. A želva ve, da si tisti, ki reši škratovo uganko, pribori naklonjenost teh malih hudob. Bo želvi uspelo najti rešitev in pregnati škratji urok? Bo Mali plac spet postal prijazen dom mnogoterih močvirskih bitij?

Zgodba bo posebej ljuba vsem, ki živijo na Ljubljanskem Barju, saj je naravni rezervat Mali plac dom želve sklednice in izjemno privlačna naravna znamenitost. Pravljica o Malem placu je tako poklon temu koščku narave in spodbuda, da otroci razmišljajo o naravi, ki jih obdaja, in o pomenu skrbi zanjo.

Cena: 12,95 €

 

LJUBLJANICA, REKA S SEDMIMI IMENI

Knjiga na zanimiv, zabaven in poučen način govori o reki Ljubljanici, ki na svoji poti večkrat ponikne in se nato spet pojavi na površju – vsakič z drugim imenom! V zgodbi boste spoznali značilnosti reke, se naučili njenih sedem imen in izvedeli nekaj njenih zanimivih podrobnosti. V knjigi poleg čarovnic, razbojnika in duhca nastopa tudi bajeslovni Jazon s svojimi Argonavti in ladjo Argo.

V didaktičnem delu knjige so predstavljene znamenitosti mimo katerih teče reka. Kraji kot so grad Snežnik, Rakov Škocjan, Cerkniško jezero, Postojnska jama, Planinska jama in izviri Ljubljanice na Vrhniki, vsak zase predstavlja zanimivo izhodišče za izlet in spoznavanje povodja te skrivnostne reke.

Knjiga o Ljubljanici je lahko lepo darilo, saj pravljično obarvana zgodba lahko predstavlja nazoren didaktični pripomoček. Knjižico pa lahko uporabite kot album, saj lahko na koncu knjige prilepite fotografije, ki jih boste naredili ob obisku znamenitosti, ki so posejane ob strugi reke.

Cena: 7,50 €

 

Za mladostnike in odrasle pa priporočamo knjižnji hit te jeseni:

CANKAR V STRIPU

Cankar v stripu je knjižni projekt treh slovenskih avtorjev in treh ilustratorjev. Tri stripovske knjige ponujajo mogočo refleksijo tega, kako nas lahko Cankar nagovarja tukaj in zdaj.

Avtorji, Žiga X Gombač, Andrej Rozman Roza ter Boštjan Gorenc – Pižama, so sprejeli velik izziv za sodobno interpretacijo treh izbranih poglavij iz Cankarjevega opusa.

Andrej Rozman Roza je skupaj z ilustratorjem Damijanom Stepančičem predeloval Hlapce in ustvarila sta strip: Hlapci – ko angeli omagajo.

Žiga X Gombač je z ilustratorjem Igorjem Šinkovcem priredil Hlapca Jerneja in njegovo pravico in ustvarila sta stripovsko basen Hlapec Jernej in pasja pravica.

Boštjan Gorenc – Pižama pa je skupaj s Tanjo Komadina »pretresel« Moje življenje. Stripovsko sta izrisala in spisala Moj lajf.

Cena: 29,90 €

 

ODLIČNA KAVA IZ ESCOBAR PRAŽARNE VRHUNSKIH KAV

Poleg naštetih knjižnih del, pa vam v naši muzejski trgovinici ponujamo tudi vrhunsko kavo vrhniške pražarne vrhunskih kav s poreklom Escobar. Na voljo je šest različnih okusov, v 100-gramskih paketkih.

Okusi:

  • Hišna mešanica Skodelica kave; 3,10 €
  • Hišna mešanica Kapučino; 3,15 €
  • Aromatizirana kava Med-lešnik; 3,95 €
  • Aromatizirana kava Cimet-lešnik; 3,95 €
  • Aromatizirana kava Irish cream; 3,95 €
  • Aromatizirana kava Vanilija-karamela; 3,95 €

 

DARILNI BONI MOJA LJUBLJANICA

V trgovinici lahko kupite tudi DARILNE BONE za ogled razstave Moja Ljubljanica.

NAVADEN DARILNI BON; 5,00 € – ogled razstave za eno osebo

DRUŽINSKI DARILNI BON; 10,00 € – ogled razstave za družino

Oglejte si tudi