Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Boštjanu Turku priznanje za lokalno varnost

Ljubljana, 17. oktober – Danes je v dvorani Državnega sveta v okviru Nacionalnega dneva varnosti starovrhniški prostovoljni gasilec Boštjan Turk prejel priznanje Inštituta za varnostno kulturo za njegov prispevek k varnemu svetu.
Ljubljana, 17. oktober – Danes je v dvorani Državnega sveta v okviru Nacionalnega dneva varnosti starovrhniški prostovoljni gasilec Boštjan Turk prejel priznanje Inštituta za varnostno kulturo za njegov prispevek k varnemu svetu. V obrazložitvi je bilo izpostavljeno Turkovo odlično, strokovno in požrtvovalno vodenje ene največjih intervencij v občini Vrhnika: požar v skladišču nevarnih odpadkov v Kemisu. »Kot vodja intervencije je pokazal svoje dolgoletne izkušnje, znanje in srčnost do tega prostovoljnega dela, sodeloval je z vsemi prisotnimi ekipami na požaru, kot tudi po požaru, saniranju, poleg tega pa tudi strokovno neomajno odpeljal vse tiskovne konference in stike z mediji,« so še povedali.

Boštjan Turk, ki je že štirinajst let poklicni gasilec na brniškem letališču, sicer pa član PGD Stara Vrhnika že 30 let, je za Naš časopis povedal, da ga priznanje vsekakor veseli, a da si ga ne lasti. »To priznanje je nagrada za dosedanje delo in vzpodbuda za naprej. Ne glede na to, da sem ga prejel jaz osebno, ga smatram kot nagrado celotnemu timu okoli mene. Pa nimam v mislih samo Kemis, ampak tudi druge intervencije. Tako da nagrada je namenjena vsem nam!«

Inštitut za varnostno kulturo je nevladna organizacija, ki je namenjen prenosu znanja o varnosti in zavedanju pomena varnostne kulture. V okviru svojega poslanstva inštitut vsako leto med drugim podeli tudi priznanje za obvladovanje lokalne varnosti varnostniku, policistu, vojaku, gasilcu, reševalcu prve pomoči in civilistu.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi