Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Kdo bo rešil Močilnik?

Najvišji občinski organ je občinski svet. Naloge sveta oziroma svetnikov so, da med drugim predlagajo in sprejemajo odločitve, ki bi služile vsem občanom. Taka je teorija, v praksi pa je nekoliko drugače. Občinski svet praviloma samo potrjuje županove predloge. Z izjemo nekaj svetnikov, je velika večina pasivnih in samo čakajo, da seje čim hitreje minejo. Aktivni svetniki pa želimo z idejami in predlogi ali obogatiti predstavljene županove predloge ali pa podati čisto nove.

Podobna zgodba se odvija z Močilnikom. Vrhniški biser, ki se zarašča in po mojem mnenju omalovažuje z dejavnostjo, ki nikakor ne sodi v tisto okolje. Območje Močilnika, ki je bil nekoč poznan po gostilni, glasbi in sprehajalni poti, je sedaj v takšnem stanju, da je sprehajalcu neprijetno. Samo nekaj metrov od sprehajalne poti se namreč odvija dejavnost pod imenom »wellness center«. Zaradi želje po ponovni ureditvi našega bisera, smo svetniki Slovenske Demokratske Stranke že večkrat pozvali občino, da aktivno pristopi k reševanju nastalega problema. Župan na žalost ni pokazal nikakršnega interesa. Izgovarjal se je, da občina nima potrebe po še enem objektu, da pa naj mi poiščemo zasebne investitorje. Pričakoval bi več posluha, a ga ni bilo.

Zaradi vedenja, kaj Močilnik pomeni nam Vrhničanom, sem stopil v kontakt z večinskim lastnikom tistega območja. Pokazal je velik interes po oživitvi Močilnika. Še več, izdelal je že idejno rešitev. Oživel bi plezalne stene, sprehajalne poti in nadgradil prostor s kavarno na mestu nekdanje žage. Ali se bo to izvedlo, pa na žalost ni odvisno samo od njega, ki bi financiral projekt, pač pa tudi od občine in mogoče še od kakšnega deležnika.

 

Daniel Cukjati 

Oglejte si tudi