Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Maraton Franja BTC City letos z novo kolesarsko progo "Barjanka"

Družba BTC, Kolesarsko društvo Rog, Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje, Turizem Ljubljana in sedem barjanskih občin je včeraj podpisalo pismo o nameri, s katerim so potrdili sodelovanje pri organizaciji in izvedbi kolesarskega dogodka »Barjanka« in njegovi vključitvi kot mednarodne turistične dirke v sklopu Maratona Franja BTC City. Prva izvedba tega turistično rekreativnega kolesarskega dogodka je na sporedu 9. junija 2018.

Ljubljansko barje je že vrsto let priljubljena kolesarska destinacija za rekreativne kolesarje. Letošnje leto bo še posebej zanimivo, saj se je družina kolesarskih preizkušenj Maratona Franja BTC City povečala za novo kolesarsko traso »Barjanko«. Ljubitelji kolesarjenja se lahko od 8. marca na spletni strani maratona prijavijo na kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju. Gre za turistično športni dogodek na drugi dan Maratona Franja BTC City, ki letos poteka od 8. do 10. junija 2018. Trasa »Barjanke« je dolga približno 83 kilometrov in poteka skozi vse občine v krajinskem parku: Mestna občina Ljubljana, Občina Log – Dragomer, Občina Borovnica, Občina Brezovica, Občina Škofljica, Občina Vrhnika in Občina Ig.

Krajinski park Ljubljansko barje je zaradi ustrezne cestne infrastrukture, bližine mesta Ljubljana, krajinske pestrosti ter kulturne in naravne dediščine primerno območje za organizacijo kolesarskega dogodka. Poudarek trase »Barjanka« je na druženju udeležencev, spoznavanju okolja, lokalnih posebnosti in običajev. Sodelovanje partnerjev projekta je namreč nastalo v želji, da širša javnost čim bolj trajnostno in celostno spozna Ljubljansko barje. Z vožnjo po krajinskem parku bodo udeleženci lahko obujali tudi spomine na začetke kolesarskih dirk, ki so potekale po makadamskih cestah. Poleg tega organizatorji načrtujejo še spremljevalni dogodek v obliki kolesarskega sejma. (nč, foto: Maša Bratina)

Oglejte si tudi