Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Nadaljevali bodo dela na prizidku zdravstvenega doma

Vrhnika, 16. oktober – Danes je v sejni sobi občine potekal podpis pogodb z izvajalci del na prizidku Zdravstvenega doma Vrhnika. Ti naj bi v roku od 45 do 75 dni na prizidku opravili tista potrebna gradbena in obrtniška dela, da se bo objekt »zaprl«, v spodnje prostore pa se bo vselila Nujna medicinska pomoč.

 

Občina je podpisala pogodbo s podjetjem Cerk iz Ljubljane, ki bo poskrbelo za elektroinštalacije, s podjetjem Grading Kurent iz Trebnjega, ki mu je zaupana streha, stavbno pohištvo, fasada ter odvodnjavanje ter Mediogradnje inženiring iz Ljubljane, ki bo poskrbelo za nujna gradbeno-obrtniška dela in zunanjo ureditev. Še v tem tednu bo sledil podpis pogodbe s firmo Lazar iz Laškega za področje strojnih inštalacij. Skupna vrednost pogodb je 718 tisoč evrov brez DDV. Kar se tiče del na zunanjosti objekta, morajo biti končana v roku 45 dni, strojne inštalacije pa v 75 dneh.
Župan Stojan Jakin je ob podpisu dejal izrazil zadovoljstvo, da se bo klavrno začeta zgodba z AS Primusom vendarle uspešno zaključila. Naj spomnimo: AS Primus je kmalu po začetku del zabredel v finančne težave, gradnja prizidka se je zato ustavila. Kot je še dejal župan, odhaja iz županskega mesta, zato je prav, da svojemu nasledniku ne zapušča večjih problemov. Direktor Zdravstvenega doma Vrhnika Roman Strgar pa je zbrane predstavnike izvajalcev pozval, naj se držijo rokov oziroma jih po možnosti celo prehitijo v dobrobit tako zaposlenih v zdravstvenem domu kot pacientov.

Po trenutnem načrtu naj bi objekt bil do decembra na zunaj dokončan, nato bo sledila še vgradnja notranjih inštalacij. Pritličje bo urejeno, zato se bo vanj lahko vrnila Nujna medicinska pomoč, prostori prvega nadstropja pa bodo morali na notranjo ureditev še počakati.

 

Gašper Tominc  

Oglejte si tudi