Logo MojaObčina.si

Vrhnika

Deli
Avtor: Oo Sds,

Pestro dogajanje na občinskih sejah

So svetniki, ki komaj čakajo, da se seja občinskega sveta zaključi in smo svetniki, ki komaj čakamo na zadnjo točko dnevnega reda, ko lahko postavljamo vprašanja in podajamo pobude. Tako sem na zadnji seji zastavil nekaj vprašanj. Med drugim me je zanimalo, kdo vodi investicijo obnove ceste Podčelo – Podlipa, kajti zmotilo me je, da se pri obnovi niso popravili moteči ovinki. Povprašal sem tudi, ali je res, da občina pripravlja dokumentacijo za obnovo prostorov Rokodelskega doma, ki bi služili potrebam uprave muzeja Moja Ljubljanica, oziroma potrebam nove uprave novega javnega zavoda. Zanimalo me je tudi zakaj je bil po dveh dneh umaknjen razpis za dodelitev stavbne pravice na Zelenici za gradnjo lekarne in oddelkov šole, in to kljub dejstvu, da smo večkrat poslušali, da je investicija potrebna in da s postopkom dodelitve stavbne pravice ne bi bilo nič narobe. Na sami seji nisem dobil nobenega odgovora, pa čeprav bi jih po mojem mnenju lahko občinska uprava podala. Baje so mi obljubljeni pisni na naslednji seji.

Na seji je bilo govora tudi o komunalnem prispevku za priklop na kanalizacijsko omrežje. Položnice zanj dobivajo po Verdu in Stari Vrhniki. Predstavnik Liste za razvoj podeželja in Vrhnike je opozoril na slabo pripravljene odločbe, ki jih prejemajo omenjeni občani. Zanimivo, kasneje v pogovoru, lahko si pa to preberete tudi na njihovi spletni strani, je pojasnil, da je komunalni prispevek v Pivki kar 63x nižji od našega. Pivčani plačajo okoli 40 evrov, mi pa 2300 evrov.

Na eni od prejšnjih sej je bilo govora tudi o razpisih, ki naj bi bili pisani na kožo določenega dobavitelja kamenih agregatov, kar je kasneje s sklepom potrdila tudi Državna revizijska komisija.

Ne dolgo nazaj je prišlo do spremembe sestave občinskega nadzornega odbora. Predsedniško mesto, kljub dogovoru med svetniškimi skupinami izpred dveh let, ni pripadlo največji opozicijski svetniški skupini (SDS), temveč članu, ki ga je v začetku mandata predlagal Desus. Zanimivo pa je, da bo na predlog župana ena izmed letošnjih nalog občinskega nadzornega odbora, tudi pregled Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika in sicer naj bi pregledali področje delovanja športa, natančneje Poletnega vklopa. Da to področje in projekt vodim jaz osebno, pa je verjetno zgolj naključje.

Za OO SDS Vrhnika Daniel Cukjati
Povezava do videoposnetka občinskih sej.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!