Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

PD Jakoba Aljaža na Planini

Kar 51 planincev in planink iz PD Jakoba Aljaža se je 18. novembra odločilo, da obišče Planino. Milan Jerman mi je z največjim veseljem pokazal čudovito brezpotje do cerkvice sv. Miklavža na Kurenu, kjer smo iskali podpis Ivana Cankarja, se čudili prelepemu kasetnemu stropu in obžalovali, da bolje ne poskrbimo za ta sakralni biser.

Pot nas je vodila do stolpa, saj smo radovedno pričakovali, kako daleč je gradnja novega planinskega doma. Prijetno presenečeni smo ugledali bodočo lepotico in se kaj hitro odločili, da pridemo na slovesnost ob odprtju. Prijazni planinci so nam ponudili čaj, mi pa smo zaokrožili pot in se podali v dolino. Pomahali smo častitljivemu stolpu, ki je ponos vrhniških planincev in veselje vsem ,ki se nanj podajo.

V Starem malnu nas je gostoljubno sprejela predsednica TD s svojo ekipo, pozdravila nas je reka Bela in lep dan, okronan z ogledom razstave Moja Ljubljanica, je hitro minil.

Enotni smo si bili v razmišljanju: iskrene čestitke vsem, ki se z veliko ljubezni in požrtvovalnosti trudijo, da bo ob stolpu kmalu zablestela prijazna in planincem naklonjena koča. Hvala tudi vrhniškim planincem, da so poskrbeli za varnost in uredili prekrasen sestop do Starga malna. Zagotovo pridemo še kdaj!

Slavica Tovšak

Vodnica PD Jakoba Aljaža Maribor

Foto galerija

Oglejte si tudi