Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pestro dogajanje v Podlipi

Tudi tokrat so v vasi z raznimi aktivnostmi odlično poskrbeli za otroke.
Letošnji mrzel in zasnežen februar je poskrbel, da so se otroci med počitnicami še raje družili in uživali v pravi zimski idili. Tisti, ki so imeli smučanja in sankanja z domačega hriba že dovolj, pa so se lahko vsak drug dan dopoldan zbrali v stari podlipski ljudski šoli. Člani Krajevne skupnosti so namreč pripravili delavnice za najmlajše - in ker smo letos stopili v Cankarjevo leto, so se začele prav z našim največjim pisateljem.

Organizatorji so medse povabili sokrajana, lutkarja in pravljičarja Borisa Kononenka, ki je otrokom skozi igro in z branjem pisateljevih črtic na hudomušen način predstavil njegova dela. Otroci so med drugim izdelali svojega »Cankarja«, poprijeli za lutko velikega pisatelja, ki jo je izdelal vrhniški akademski kipar Bojan Mavsar, ali pa se prepustili domišljiji in se lotili izdelavi nečesa tretjega, recimo rožic iz krep papirja - te spretnosti jih je učila Barbara Kuzmič. Največ zanimanja je bilo sicer za otroško igro na odru vaškega gasilskega doma, o kateri so mlade glave ob picah Vrtnarjevega Janeza še dolgo razglabljale.

Počitniškega tedna je bilo - kot se spodobi za počitnice - prehitro konec; zelo kmalu je bilo  treba ponovno sesti za šolske klopi. Starši smo medtem seveda hvaležni dobrim sovaščanom, ki prostovoljno sodelujejo pri organizaciji - otroci pa se že veselijo novih dogodivščin v prihajajočih počitnicah.

 

Jure Žitko

Oglejte si tudi