Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Recital umetniške besede Ivana Cankarja

»Ivan Cankar, njegove stoletnice smrti se spominjamo letos, se je kot redkokateri slovenski pisatelj znal poglobiti v otrokovo doživljanje. To nam dokazujejo mnoge njegove črtice, ki jih je povezal v zbirko Moje življenje.

Skupek Cankarjevih besedil, ki jih nameravamo danes predstaviti vam, dragi obiskovalci, je zbrala Andreja Mihevc. Polni so čustvene napetosti, namenjeni so širšemu občinstvu- tako mladim kot tudi starejšim- saj je Cankar še kako aktualen tudi v današnjem času. Prav je, da mladi primerjajo sodobni čas s preteklostjo, ki so jo doživljali nekoč njihovi vrstniki. Res je, da otroci pogosto komentirajo, da je bilo tako življenje pač takrat. Res je, da se časi spreminjajo in z njim navade ljudi, pa vendar ugotavljamo, da cankarjanski časi obstajajo še v velikem delu sveta.

Želeli smo, da bi Cankarjeva mladost zaživela pred nami tu in zdaj, zato smo povabili k sodelovanju učence OŠ Antona Martina Slomška, ki so pod vodstvom učiteljice Petre Leben skupaj s člani DU Vrhnika pripravili  recital umetniške besede Ivana Cankarja.

Nastopili bodo učenci Luka Maklin, Zarja Rakuša, Luka Plevnik,Katarina Verbič in Lucija Malovrh. Recitirali bodo tudi člani DU Matjaž Žirovnik, Marta Rijavec in Katja Hvalica. Program bo dopolnil MePZ DU Vrhnika pod vodstvom zborovodje Jožeta Jesenovca in Smiljan Ogorelec z medigro na harmoniki.«  

Tako je v predstavitvenem nagovoru povedala predsednica komisije za kulturno dejavnost pri Društvu upokojencev Vrhnika, Stanka Grbec.

Poslušalci so program zelo pohvalili, ker so uživali, a nekateri pridali, da bi bilo lepo, če bi bila dvorana bolj zasedena.

Ne glede na to smo ljubitelji lepe umetniške besede uživali v prijetnem večeru, saj so učenci s svojim suverenim nastopom poživili recital.

Čestitke vsem nastopajočim in hvala vsem mentorjem, ki so se trudili približati poslušalcem zahtevne Cankarjeve  tekste.

Zapisala: E. Brelih

Slike: Željko Jadanić

Oglejte si tudi