Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Balinarske novice iz BŠD Dragomer

Balinarji Balinarskega društva Dragomer so v letošnji sezoni dosegli enega največjih uspehov v svojem več kot 40-letnem delovanju. Na državnem prvenstvu so v disciplini ''starejši člani pokal'' zasedli drugo mesto in s tem postali vice prvaki v državi.
Moška ekipa je v sezoni 2017 / 2018 v notranjski ligi zasedla 1. mesto. Tudi v letošnji sezoni 2018 / 2019 je ekipa po šestih krogih, kjer sodeluje 10 ekip notranjske regije, na prvem mestu in cilja  na prvaka in s tem povratek v državno ligo.

Tudi ženska ekipa sodeluje v ženski notranjski ligi 2018 / 19 in trenutno zaseda 1. mesto.

Poleg igranja v ligaškem tekmovanju smo članice in člani Balinarskega društva Dragomer organizirali več tekmovanj na mednarodni, kot državni in pokrajinski ravni. Ženska sekcija je v mesecu maju ob praznovanju Občine Log – Dragomer organizirala 6. mednarodni balinarski turnir. Na turnirju, ki je postal tradicionalen, je sodelovalo 16 ženskih ekip. Turnirja so se udeležile ekipe iz Slovenije in ekipa Lovrana iz sosednje Hrvaške. Lahko se pohvalimo, da je to po kvaliteti eden najkvalitetnejših ženskih turnirjev v Sloveniji. V juniju so balinarke gostile ekipe Notranjske v disciplini POKAL SLOVENIJE. V mesecu oktobru so članice balinarske sekcije ob 6. obletnici ženskega balinanja v Dragomeru organizirale tradicionalni turnir, ki se ga je udeležilo 12 ekip iz vseh regij Slovenije. Na turnirju so tudi odlično igrale soj so uvrstile na prvo mesto. Članice in člani sodelujejo tudi v medobčinski ligi, kot tudi v zimski ligi v Ljubljani. Na prvenstvih Notranjske so v letošnji sezoni članice kot člani zasedli zelo vidne uvrstitve, s katerimi so si priborili udeležbo na državnih prvenstvih v letu 2019.

V sklopu ŠPORTFEJST-a smo organizirali že OSMI po vrsti MEMORIALNI TURNIR PREMINULIH članov našega društva. Turnir je bil organiziran v spomin na SLAVKA VINDIŠARJA, FRANCA KOCIPRA, CVETA GUBANCA in letos preminulega ŽIVKA ŠAJKIČA.

Moška in ženska ekipa sodelujeta tudi na več turnirjih, kjer dosegata vidne rezultate – seveda tudi zmage! Tudi v zimskem času ne bomo mirovali, saj bomo od novembra do aprila naslednjega leta v zimski ligi v dvorani Šiške v Ljubljani sodelovali kar z dvema ekipama.

Branko

 

Oglejte si tudi