Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Barjani na Zabreški planini

V četrtek, 12. 6. 2018 se je vesela družba Barjanov  ob 6.00 odpravila z Vrhnike proti Zabreški planini pod Stolom. Avtobus nas je varno pripeljal do parkirišča ob Završniškem jezeru pri Žirovnici.  Od tu dalje sta nas na varno pot proti  Valvazorjevem domu odpeljala naša zvesta vodnika Sonja Zalar Bizjak in Frenk Petrič.

Na prvem postanku pri Valvazorjevem domu smo bili deležni toplega obroka, nato pa smo pot nadaljevali proti Sevško Zabreški planini na višini 1225 m. Vso pot smo si ogledovali čudovito planinsko cvetje, med katerim je s svojimi čudovitimi barvami izstopal brkati nageljček.  Na planini smo si ogledali lično urejen muzej, po katerem nas je popeljal lastnik. Po krajšem postanku smo se pod budnim očesom obeh vodnikov po strmi gozdni poti zelo previdno spustili nazaj v dolino.

Med  spustom v dolino je vodnica Sonja potrebovala vsebino torbice  prve pomoči, saj si je ena izmed pohodnic pri padcu opraskala komolec.

Pohod smo zaključili ob Završniškem jezeru,  kjer so naše tri slavljenke Sonja, Metka in Alenka pričarale  dobrote v obliki piškotov in slaščic. Sledila je varna vožnja proti Cankarjevemu mestu.

Zapisal: Brane Skubic

Foto: Marija A., Sonja Z. B., Stane K, Franci K.

Film: Stane K.

Oglejte si tudi