Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Martinov pohod v Moravskih Toplicah

Martinov pohod v Moravskih Toplicah bo glede na letošnjo številčno udeležbo očitno postal tradicionalen tudi za ekipo vrhniških pohodnikov.

V meglenem sobotnem jutru, ki se je kasneje na poti prevesilo v sončno jutro smo se Veseli Triglavci in ostali ljubitelji pohodništva zbrali ob 6.00 zjutraj in krenili v smeri prekmurskih ravnic. Z vmesnim postankom za prvo jutranjo kavo smo na cilj pred Terme Vivat v Moravskih Toplicah prispeli ob 9.30, kjer so že bili zbrani pohodniki iz različnih koncev Slovenije, prav tako pa nas je tu počakalo še pet naših pohodnikov, vključno z vodjo naše ekipe, ki so si privoščili podaljšan sproščujoč vikend oz. teden.

Vse prisotne udeležence pohoda je pozdravil predstavnik organizatorja pohoda iz Turistično informacijskega centra Moravske Toplice, ker pa nas je bilo samo iz Vrhnike kar 53, smo bili še posebej pohvaljeni za udeležbo. Obenem smo se razvajali s čajem, kuhanim vinom ter njihovimi domačimi dobrotami, hkrati pa so poskrbeli za krajše ogrevanje našega telesa pred samim štartom. Pod vodstvom organizatorja smo se ob 10.00 odpravili na 14-kilometrski pohod. Po asfaltni, makadamski in gozdni poti po okoliških vinorodnih gričkih – Jelovškovem bregu, Suhem Vrhu in Zgornjih Moravcih so nas koraki vodili do dveh vmesnih okrepčilnih postojank, do vinogradniške kmetije Jani Erniša in Vinotoča Passero ter do vinske kleti Džuban. Nadaljevali smo do cilja pod šotorom pri starem lovskem domu v Moravskih Toplicah, kjer nas je pričakala topla malica, organizator pa je poskrbel tudi za zabavni program z živo glasbo, ter šaljivim krstom novega vina, ki so ga pripravili člani Turističnega društva Dobrovnik, skupaj z aktualno  vinsko kraljico Majo Žibert. Vsak udeleženec pohoda je prejel spominek za domov, sodelovali smo v nagradnem žrebanju in nekaj nagrad seveda tudi odnesli. Malo po 16. uri smo se odpravili proti domu, kamor smo prispeli v zgodnjih večernih urah.

Na tem mestu se posebej zahvaljujemo vodji pohoda Borisu Riglerju in pomočniku Srečku Krašovcu za organizacijo in izvedbo pohoda. Zahvaljujemo se tudi šoferju avtobusa Milanu ter podjetju Jur-Bus. Absolutno največja zahvala pa seveda pripada vsem udeležencem pohoda, ki smo tokrat v zares velikem številu pokazali, da znamo združiti prijetno s koristnim.

Besedilo: Branka Gutnik

Fotografije: Jože Školc

Oglejte si tudi