Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Mati, nogomet bi!

V Cankarjevem letu, ko z različnimi kulturnimi prireditvami obeležujemo stoletni jubilej našega največjega pisatelja in daleč najbolj znanega sokrajana, so tudi športniki poskrbeli za to, da bi Cankar na svoje Vrhničane gledal s ponosom. Morda bi ob skodelici kave mirno spremljal napete tekme na igrišču, ki je iz meseca v mesec bolj urejeno, že konec jeseni pa bo dobilo urejeno pomožno igrišče z umetno travo. Danes bi Ivan morda celo igral nogomet, kdo ve?
Ime turnirja torej sploh ni bilo vprašanje. Tako je konec maja na Vrhniki potekal Cankarjev turnir v nogometu za mlade nogometaše. V Športnem Parku na Vrhniki se je v soboto 26. in nedeljo 27.  maja zvrstilo kar 42 ekip iz vse Slovenije. Skupaj kar neverjetnih 470 tekmovalcev, ki so pred vrstniki in starši pokazali kaj kljub mladosti že znajo. Organizator NK Dren – Vrhnika je po končanem turnirju postregel z neverjetnim podatkom, saj si je po njihovih ocenah glede na število prijav in velikega obiska, celotno prireditev v dveh dneh skupaj ogledalo več kot 1500 obiskovalcev.

Ekipe NK Dren - Vrhnika so dosegle odlične rezultate in s tem pokazale, da lahko konkurirajo tudi klubom, ki so že močno zasidrani v zgodovino slovenskega nogometa. Selekcija U9 pa se lahko pohvali celo z zmago. V kategoriji do 11 let so zmagali nogometaši NK Triglav, med ekipami U12 pa nogometaši Olimpije.

V domačem klubu NK Dren – Vrhnika priznavajo, da je bilo vloženega veliko truda, nešteto prostovoljnih delovnih, da je za nami uspešen turnir. Pripravili so srečelov, pogostili obiskovalce, tekmovalce in s pomočjo staršev otrok, ki trenirajo na Vrhniki opravili vso potrebno logistiko. Pomagali so tudi otroci, člani kluba, ki niso tekmovali, bodisi pri srečelovu ali pa na igrišču. Prav s pomočjo zbranih sredstev pri srečelovu so še korak bližje k izgradnji novega pomožnega igrišča z umetno travo, ki bo otrokom in nogometašem, ki trenirajo na Vrhniki omogočeno kakovostnejše treniranje tudi v zimskem času. To bo izredno pomembna pridobitev za Vrhniko, kar pa so spoznali tudi odgovorni za šport na Vrhniki in seveda tudi župan Stojan Jakin, ki je tudi podprl projekt. Glede na pozitivne odzive obiskovalcev in gostujočih ekip, so cilji jasni in lahko pričakujemo nov turnir že naslednje leto v tem času.

 

Mladi nogometaši bodo s koncem junija odšli na zaslužene počitnice, treningi pa se za nekatere selekcije začnejo že sredi julija kot na primer za U15, ki se bo prvič v zgodovini pomerila v 1. slovenski državni ligi, ostali pa začnejo s treningi konec julija oziroma v začetku avgusta, najmlajši pa v septembru.

Vse novosti in športne dosežke NK Dren – Vrhnika lahko spremljate tudi na www.nkdren-vrhnika.si ali na njihovem facebooku.

 

Za konec pa še posebna zahvala vsem donatorjem in podpornikom, ki so vsak na svoj način pomagali pri izvedbi prvega Cankarjevega turnirja v nogometu.

Podporniki 1. Cankarjevega turnirja 2018:

Lekarna Zupančičeva jama, Trgomar, Krka, Varsi, Kema Puconci, Prva Zavarovalnica, Microgramm d.o.o., Metrel d.d., Deželna banka Slovenije, Intersnack d.o.o., Prava Vadba, Plezalni center Verd, Maselj d.o.o. – JOMA,  UniCredit Bank, Avto Aktiv Intermercatus d.o.o., Čuri Muri, Sensilab d.o.o., Vrtnarstvo Hlebec - Simon Hlebec S.P., Soma d.o.o., Potokar d.o.o., Občina Vrhnika, Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika, Športna zveza Vrhnika, Atlantic Trade d.o.o., Atet rent a car d.o.o., Modest d.o.o., Anvina d.o.o., Firence, salon keramike, d.o.o., OMV, SPOT - Slovenska poslovna točka, Kongresni center Brdo, Telekom Slovenije, Gostilna Boter, Stara Kašča, Bar ŠD Dren, Mapri Proasfalt d.o.o., Nova KBM, Addiko Bank, Mikrocop d.o.o., Barjans d.o.o., Gostilna Kranjc, Masterplast, Ela'S frizerski salon, Alvisa Avdić s.p., Sonax, Jata Emona d.o.o., Slovenske železnice d. o. o., Tobačna grosist d.o.o., M-Orel d.o.o., Intergradnja, Nermin Hadžikadunić s.p., LTH Castings d.o.o., Spar Slovenija, Perutnina Ptuj d.d, Pro-Portis, Marko Voljč s.p., Vrhniški skavti, Adtisk, tiskarstvo, d.o.o., Makita, B3servis d.o.o., Alfa varovanje in zaščita d.o.o., PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, PGD Verd, Planinsko društvo Vrhnika, Športni bar Lepa žoga

 

Besedilo in Foto: Peter Kavčič

 

Oglejte si tudi