Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Sončki na Planini nad Vrhniko

Prvi pohod v letu imamo Sončki že tradicionalno v bližini domačega kraja, da lahko slovesno zaključimo preteklo leto v eni od bližnjih gostiln in gremo po možnosti peš domov.


Obisk vsem znane Planine z novo planinsko kočo, smo nadgradili z obiskom Lukacove-Ankine kašče na Stari Vrhniki in cerkve sv. Miklavža na Kurenu. Pred obnovljeno kaščo nas je sprejela njena lastnica, Anka Grom in nam na kratko opisala kaščo in njeno zgodovino, ljudska pesnica Malči Potrebuješ pa nam je prebrala pesem o Ankini kašči. Nato smo se peš podali na Kuren, kjer smo si ogledali notranjost gotske cerkve sv. Miklavža.

 

Pot na Planino nas je vodila mimo naravoslovne znamenitosti - Ferranove buže, brezna, iz katerega je v mrzel zimski dan vel topel jamski zrak. Koča na Planini je bila po napornih novoletnih dneh 3. januarja zaprta, nas je pa zato pritegnil lep razgled na gore in bližnjo okolico. Pot skozi Blatni dol tudi ni bila vsem Sončkom poznana, zato je bilo zadovoljstvo toliko večje, ko smo ob polnem krožniku zaokrožili pohodniško leto 2017 in uspešno začeli novo, jubilejno deseto leto obstoja skupine Sončki.

 

Besedilo: Sonja Zalar Bizjak,

Fotografije: Tatjana Rodošek

 

Povezave

Sončki

Oglejte si tudi