Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Vrhničan na olimpijskih igrah

V sredo prihodnji teden (31. 1.) se na olimpijske igre v Pjongčang odpravlja Anže Zadravec, in sicer kot prostovoljec na področju prenosov v živo. Izbran je bil kot eden od 1200 tujih prostovoljcev izmed 110 tisoč prijavljenih.
22 letni študent je združil dvoje kar ga najbolj veseli: ljubezen do športa in multimedije. Je namreč študent univerzitetnega programa multimedija (Fakulteti za elektrotehniko ter Fakulteti za računalništvo in informatiko) in hkrati podpredsednik Cheerleading zveze Slovenije, kjer skrbi za medije in marketing. »Z multimedijo se ukvarjam že od 10. leta starosti, vse bolj pa prehajam v tehnični del tega področja oz. bolj natančno področja prenosov v živo. Tako sem poleg izvajanja lastnih projektov in rešitev, sodeloval tudi pri večih projektih RTV Slovenija, Fakultete za elektrotehniko in drugih organizacij. Bil sem tudi prostovoljec na področju medijev na EuroBasketu 2013, ki je potekalo v Sloveniji.«

Kako je prišlo do sodelovanja na olimpijskih igrah?

Kot je dejal, je s postopkom prijave za prostovoljca na olimpijskih igrah v Pjongčangu začel že julija 2016. »Na podlagi smeri mojega študija, mojih strokovnih, športnih in prostovoljskih izkušenj ter moje ljubezni do olimpizma, sem bil med več kot 110.000 kandidati izbran med 22.400 prostovoljcev, med katerimi nas je samo 1.200, ki prihajamo iz tujine. Na izbor so poleg dolgih obrazcev z različnih področij vplivali še jezikovni testi in video intervjuji s komisijo.« 

Stroški

Anže bo v Pjongčang, v Južno Korejo, odpotoval zadnji dan letošnjega januarja. Kljub plemenitemu namenu, prostovoljni podvig zanj ne bo brezplačen. Kot pravi, je vendarle nekaj stroškov, ki jih organizator ne krije – letalska karta ter prehrana in bivanje od konca olimpijskih do začetka paraolimpijskih iger. Seveda zraven sodi tudi ogled kakšne turistične znamenitosti. »V nekaj tako velikega kot so olimpijske igre, bom kot prostovoljec vložil mesec in pol svojega časa ter znanje, ki sem ga pridobil do sedaj ter bi zato rad to neprecenljivo delovno izkušnjo opravil vsaj s čim manj finančnimi stroški. Zato za pomoč pri kritju omenjenih stroškov prosim podjetja in posameznike. V zameno lahko pripravim predstavitev tega delovnega projekta za zaposlene v organizaciji ali se kako drugače oddolžim. V času, ko bom na potovanju bom pripravljal tudi xlog (občasno bo vlog, občasno blog in še v kakšni zanimivi obliki se bom javljal) in v teh objavah se bom vsem, ki mi bodo pomagali tudi vsakič zahvalil ter jih vsaj enkrat na kratko predstavil. Pripravil bom tudi večji plakat vseh sponzorjev, ki ga bom uporabil ob nekaterih fotografijah iz Južne Koreje.« Poleg tega bo, kot pravi, vse, ki mu bodo pri izvedbi projekta pomagali, predstavil tudi na svoji spletni strani.

Olimpijske igre

Zimske olimpijske igre, že 23. po vrsti, bodo potekale od 9. do 25. februarja v Pjongčangu v Južni Koreji. Sodelovalo bo približno 90 držav, predstavilo pa se bo okoli 6500 športnikov. Tekmovanja bodo potekala na 13 lokacijah. Dva tedna po koncu olimpijskih iger bodo sledile še paraolimpijske, ki bodo potekale do 18. marca. Sodelovalo naj bi 42 držav, izvedenih bo 80 tekmovalnih dogodkov v petih športnih disciplinah.

 

Več podrobnosti o Anžetovem podvigu najdete na njegovi spletni stran.

 

Gašper Tominc, foto: arhiv Anže Zadravec



Oglejte si tudi