Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Vrhniška futsal ekipa postala državna vice prvakinja

Vrhnika, 7. april – Pred polno Slomškovo dvorano navijačev sta se pomerili dve najboljši ekipi v državi v kategoriji U17: vrhniška Siliko Atet rent a car in škofjeloška Stripy. Kluba sta se v končnici merila že tretjič (prej še kot U19) in tudi tokrat so gostitelji morali priznati premoč gostov.
Tekma se je zaključila s 5:1 za Škofjeločane, celoten dvoboj pa je zaznamoval vrhniški krč ekipe, ki se po hitro prejetih zadetkih v začetku prvega polčasa nekako ni mogla pobrati. »Bili smo dobro pripravljeni, a tista dva gola na začetku tekme sta nas vrgla iz tira. Trudili smo se popraviti igro, a ni šlo. Nasprotniki so zasluženo dobili tekmo,« je po koncu derbija pokomentiral dogajanje na parketu Anže Zdešar. Njegove besede je potrdil tudi trener ekipe Rok Železnik: »Danes ni bil naš dan. Na žalost. Padli smo v krč iz oprijema katerega se nismo mogli izviti. Delali smo napake in nasprotnik je to s pridom izkoristil. Verjetno je nekaj doprineslo tudi dejstvo, da smo ekipo za finale z novimi igralci začeli graditi šele od februarja oziroma marca dalje. Ne glede na vse skupaj, pa lahko rečem, da so se fantje trudili po svojih najboljših močeh, iztisnili so iz sebe zadnje atome moči. Nenazadnje biti drugi v državi tudi ni tako slabo, kajne?«

Pri nekaterih fantih je bilo po koncu srečanja opaziti kar veliko razočaranje. A ne gre pozabiti: prihodnjo sezono se bo priložnost vrnila, drugo mesto pa še zdaleč ni slabo. Zato fantje: čestitke, ponosno z dvignjeno glavo v novo sezono. Drugo leto pade tudi škofjeloška trdnjava!

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi