Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Vrhnika se je na festivalu v Gonarsu predstavila v najboljši luči

V Gonarsu je v nedeljo, 8. aprila, potekala tradicionalna zabavna prireditev »Festa delle Rondini« (»Praznik lastovic«), ki jo organizira lokalno združenje trgovcev in obrtnikov pobratene občine Gonars. Na povabilo župana Gonarsa so se srečanja v organizaciji Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika udeležili župan Vrhnike Stojan Jakin, Košarkarski klub Vrhnika z ekipo starejših in mlajših pionirjev ter vrhniški pihalni orkester.

Prireditev, ki jo lahko primerjamo s petkom na Stari cesti v sklopu Argonavtskih dni, domačini po ustaljeni navadi začnejo s povorko po ulicah mesta. Tokrat je čast igranja na otvoritvi festivala pripadla Pihalnemu orkestru Vrhnika, ki je s strumnimi koračnicami zdramil tudi najbolj zaspane obiskovalce. V protokolarnem delu programa sta navzoče nagovorila župan gostiteljev, Marino del Frate in vrhniški župan Stojan Jakin. Mesti letos obeležujeta že 43-letnico pobratenja. Oba župana sta z ozirom na dogodke iz zgodovine poudarila velik pomen pobratenja in izrazila upanje po dobrem sodelovanju med mestoma tudi v prihodnje. Župan Gonarsa je svojega kolega počastil tako, da sta skupaj odprla Dom upokojencev Gonars, razstavo Univerze za 3. življenjsko obdobje, ki med drugim prikazuje gosposka oblačila, celo tista od princese Sissi ter slikarsko razstavo o ribištvu v Tržaškem zalivu.

Medtem sta se obe vrhniški košarkarski ekipi zagrizeno borili za zmago. Mlajša reprezentanca (U13) je premagala sovrstnike iz Gonarsa kar 95:29. Zmagala pa je tudi starejša ekipa (U17) in sicer z rezultatom 80:62. (mz)

Oglejte si tudi