Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
5°C
Oceni objavo

Ustvarjalno čečkanje

Tudi vi med telefoniranjem in med predavanji čečkate? Kar tako naprej! Ta preprosta dejavnost namreč dokazano sprošča, pomirja, pomaga pri koncentraciji, obenem pa razkriva vaše skrite misli, čustva ali trenutno razpoloženje.
Se kdaj zalotite, da med poukom, predavanjem ali telefonskim pogovorom kos papirja nezavedno zapolnite s črtami, vijugami, geometrijskimi vzorci, ali pa morda z rožicami ali zvezdicami? Ponavljajoči se vzorci pomagajo pri koncentraciji, sproščanju in doseganju notranjega miru in pomirjenosti, obenem pa razkrivajo vaše skrite misli, čustva ali trenutno razpoloženje.

 

Pri založbi Ocean iz Zagorja ob Savi je prav v teh dneh izšel priročnik z naslovom Ustvarjalno čečkanje, ki je prva knjiga o tej tematiki v slovenščini. V njem je predstavljena dejavnost ustvarjalnega čečkanja, ki je v Veliki Britaniji in ZDA v zadnjih letih izjemno popularna, tako med mladimi kot malo starejšimi - med otroki, starši, starimi starši, pa tudi med vzgojitelji in učitelji. 

 

Ustvarjalno čečkanje je odlična možnost za zabavno preživljanje prostega časa in prijetna sprostitvena tehnika za vso družino. Spodbuja razvijanje ustvarjalnosti in pozitivno samopodobo, saj je s čečkanjem mogoče ustvariti tudi prave umetniške izdelke. Ideje iz knjige bodo še posebej dobrodošle v prihajajočih počitniških dneh, ko skrbni starši želijo svoje otroke zaposliti tudi s kakšno kreativno dejavnostjo. 

 

Največja prednost te sproščujoče in pomirjujoče dejavnosti pa je v tem, da za čečkanje ne potrebujete posebnih pripomočkov, zato lahko ustvarjate kjerkoli - v dnevni sobi ali na vrtu, na bazenu ali ob reki, na plaži ali gozdni jasi, med čakanjem na trajekt ali letalo, na kavi ali kosilu v restavraciji.

 

Če ste ob predstavitvi tega živobarvnega priročnika morda dobili idejo, s čim boste ob koncu šolskega leta nagradili svojega pridnega šolarja, lahko knjigo naročite na spletni strani http://www.ocean-si.com/prodaja/ustvarjalno-čečkanje.html Medtem ko se bo otrok zabaval s čečkanjem, pa boste tudi starši prišli do kakšne dodatne urice prostega časa.

Povezave

Založba Ocean

Oglejte si tudi