Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Slovenija z Zajcem med svetovne prvake, Zajc pa med slovenske športne junake

“Ladies and gentelmen, welcome to the Zajc Tilen show!” ali kot bi v
prevodu zapisali: “Dame in gospodje, pozdravljeni v šovu Zajca Tilna!” Tako so v sredo pred četrtfinalno borbo zapisali na Facebook strani Kickboxing zveze Slovenije. A, v sredo se (še) ni vedelo, da se najbolj fantastičen del šele začenja.

Že isti dan se je po zmagi nad Mehičanom vedelo, da bo Tilen nosilec ene izmed medalj na Svetovnem prvenstvu na Madžarskem. Kakšne barve bo, se je do zgodovinskega petka samo ugibalo.

V polfinalu je v četrtek premagal težkega nasprotnika iz Belgije, nato pa je sledil le še dan, ko smo podporniki v “živo” spremljali borbo našega junaškega “Zec-a”, trošili glasilke, držali pesti in bili v mislih ves čas z njim.

V petek je v finalni borbi premagal prvaka Irske McDerrmota in zmagoslavno dvignil roki v zrak …

Lepo bi bilo na petek po zmagi biti Tilen vsaj eno minuto, a biti on vsa ta leta in iti čez vse prepreke, ki jih je uspešno premagoval .... Ne, to ne bi šlo, tega ne bi zmogel nihče, saj to zmore le eden. Nov svetovni prvak. Tilen Zajc.

Pečat na osvojeni naslov je bil v soboto, ko je WAKO Kickboxing zveza razglasila še zmagovalce svetovne serije za preteklo leto. Zmagovalec v konkurenci od 69 do 74 kg je bil ponovno Tilen Zajc. Tilen je osvojil najvišje število točk na mednarodnih turnirjih svetovne serije v preteklem letu v omenjenih kategorijah. To je uspelo samo šestim borcem v različnih kategorijah.

Iskrene čestitke njemu in njegovemu trenerju Srečku Rozmanu za uspeh na katerega smo ponosni vsi člani in podporniki Karate kluba Pon Do Kwan Izlake.

Povezave

www.pdkizlake.si

Oglejte si tudi