Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
-3°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Švagan še naprej v DS

22. novembra so zasavski elektorji izvolili v Državni svet Republike Slovenije Matjaža Švagana. Švagan je dobil 6 glasov, hrastniški kandidat Marko Funkl 2, trboveljski Mitja Rozina enega, eden glas pa je bil neveljaven. Tako bo Švagan, ki je bil državni svetnik že v iztekajočem se mandatu, še naprej zastopal lokalne interese Zasavja v Državnem svetu.

V Sloveniji so torej to sredo potekale splošne volitve, v katerih so elektorji volili 22 predstavnikov lokalnega interesa v Državni svet Republike Slovenije, ki sicer skupaj sestavlja 40 članov. Predstavnike so volili elektorji, ki so jih izvolili člani občinskih svetov, tudi zasavskih. Tri zasavske občine tvorijo 21. volilno enoto, v kateri elektorji vseh treh občin (Hrastnik z dvema, Trbovlje in Zagorje pa s po štirimi) po večinskem načelu izvoli enega člana državnega sveta.

Naj spomnimo še, katere elektorje so izvolili občinski sveti. Zagorje so predstavljali občinski svetniki Vlado Poredoš, Ivo Klančišar, Marija Ribič in Anica Ule Maček, vsi člani liste Zagorje gre naprej. Trbovlje so predstavljali Borut Dolanc (SDS), Marjana Eberlinc (SD), Denis Tomše(SMC) in Iztok Hribovšek (Naše Trbovlje), Hrastnik pa Jana Grum Žekar (Naš Hrastnik) in Valentin Moljk (Lista Mirana Jeriča).

MP

(povzeto s spletne strani http://www.zasavc.net/novica/svagan-se-naprej-v-ds/27491/)

Oglejte si tudi