Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

80. rojstni dan TONETA KLINČARJA

 Anton KLINČAR  je  postal  osemdesetletnik.Na skoraj 700 m nadmorske višine v Boharini,kjer zadnjih deset let živi, smo ga obiskali člani društva upokojencev in predsatavnici  Rdečega križa Zreče.

 

Tone,je svojo delovno pot začel v Uniorju ,kjer je delal 18 let in se nato odločil,da poišče »kruh« v tujini.Odšel je najprej k znancem v BERGNEUSTADT-blizu Koelna.Pa ni bil dolgo.Odločil se je  za Bavarsko prestolnico Muenchen-»Die Weltstadt mit Herz" (svetovno mesto s  srcem),mesto ,ki ga imenujemo pri nas tudi Monakovo.Muenchen ima skoraj milijon in pol prebivalstva in je tretje največje  mesto Nemčije za Berlinom in Hamburgom.

Upokojil se je tako v Nemčiji in sedaj živi že deseto leto v Boharini pri prijateljici Štefki,ki  živi  skupaj še s  sinom Borisom z družino in se zelo razumejo.Štefka ,ki je vdova ,lepo skrbi zanj.Tone  popravi orodja,ki se »zlomijo« pri delu in pomaga Štefki pri delu okrog hiše,kjer je res veliko cvetja.

Štefkina snaha Renata pove,da Tone rad gobari-a gre v gozd le takrat,ko pride ona z nabrano košaro domov.Takrat namreč ve,da gobe so.Tako  se Tone prepriča,da ne hodi zastonj.

Tone je imel svojo družino.Izgubil je ženo,pa tudi sina.Ostala mu je le hčerka Melita,dve vnukinji in pravnuk.

Morda je to tudi vzrok,da sedaj toliko bolj uživa v družini,ki so ga zelo lepo sprejeli.Štefkini otroci :Slavica,Boris in Stanka.Stanka pogosto pride naokrog in marsikaj postori pri mami in Tonetu.Prijetna družina.

Tone in Štefka se bosta udeležila konec meseca izleta v neznano z zreškimi upokojenci,nato pa sledi letovanje v Lendavi.

Srečno slavljenec Tone!

Oglejte si tudi