Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

GOLAŽIJADA NA STRANICAH

NA STRANICAH SMO KUHALI GOLAŽ

Prvo soboto v oktobru je Turistično olepševalno društvo Stranice organiziralo  kuhanje golaža. Da bi dogodek dosegel svoj namen, smo k sodelovanju povabili še druga društva iz krajevne skupnosti Stranice. Poleg našega društva so sodelovali: Gasilsko društvo, Društvo upokojencev, Kulturno društvo Konrad Sodin, Krajevna organizacija Rdeči križ in Društvo Furman. Veseli dogodek se je odvijal pri Cankarjevih ribnikih Stranice.
In smo zavihali rokave, si postavili mize, kotle in lonce za kuho golaža ob ribnikih kjer gojijo ribe, s katerimi vam prijazno postrežejo če pridete k njim v gostišče Car. Mize smo si okrasili z jesenskim cvetjem in plodovi, s katerimi nas je to jesen narava bogato obdarila. In videti je bilo prav lepo, saj se je zlilo z naravo v kateri je potekal naš podvig. 

V vsaki ekipi sta kuhala po dva prostovoljna člana v imenu svojega društva. Tekmovanje se je pričelo ob 11.00 uri s prevzemom mesa in sicer 3kg na posamezno ekipo.  Dobro opremljeni z vsemi dodatki, začimbami in dišavnicami, ki sodijo v dober golaž smo tekmovalci prinesli v lastni režiji. V mislih  z malimi skrivnostmi, ki delajo vsako jed edinstveno smo veselo pohiteli na delo. Kuho smo vsekakor vzeli zelo resno in zavzeto, saj je na koncu sledilo ocenjevanje. A kljub temu smo ohranili pravo mero sproščenosti in dobre volje, saj nas je družila skupna misel, da je vredno sodelovati, čeprav ne moremo vsi zmagati. Vredno je bilo našega truda in časa  zavoljo  druženja samega. Druženja, ki ga je zaradi hitrega tempa življenja žal vse premalo. Tudi zaradi  tega smo se v našem društvu odločili, da vpeljemo golažijado v naše vsakoletno dogajanje. Tako smo dobili dodatno priložnost se zbližati z drugimi društvi, kakor tudi krajani, saj so bili prav vsi prijazno povabljeni na veselo druženje in okušanje golaža.

Kuha se je končala ob 14.30 uri, takrat je šest članska komisija iz vseh društev razglasila zmagovalca tega dneva. Čeprav so bili vsi golaži odlični, kar je bilo pohvalno tudi iz strani obiskovalcev, je najboljšo oceno dobilo Kulturno društvo Konrad Sodin, ki je prejelo prehodni pokal s simbolom kuharja, zlato penino in velikansko kuhalnico. Vse čestitke zmagovalni ekipi. Ostali tekmovalci vseh društev pa smo dobili simbolično nagrado in sicer, leseno kuhalnico s posvetilom v spomin na golažijado 2018. 

Vsem sodelujočim članom društev iskrena hvala za sodelovanje, za kamenček v mozaiku njihovega doprinosa v dogajanje krajevne skupnosti Stranice. Hvala tudi predstavnikom krajevne skupnosti in gostinskemu osebju Car za podporo prireditve, kakor tudi našim članicam za sladke dobrote.

Zapisala: Irena Jelenko TODS

Oglejte si tudi