Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

0BČNI ZBOR DU DVOR

V soboto 10.  marca  smo se člani Društva upokojencev Dvor zbrali na rednem letnem občnem zboru. Prostor, kjer je potekal zbor so člani napolnili do zadnjega stola.

Pred uradnim delom so se predstavili pevci z Dvora, ki so zapeli dve pesmi. Kot prva je bila seveda Zdravljica. Poleg njih pa so se predstavili s kulturnim programom tudi učenci podružnice osnovne šole Dvor pod vodstvom ravnateljice ga. Zvonke Struna.

Uradni del sem pričel s pozdravom prisotnih in posebej še gostov, ki so se odzvali našemu vabilu. Na zboru je bil prisoten župan občine Žužemberk g. Franc Škufca, predsednik DU Dolenjske toplice, ki je ob enem tudi podpredsednik PZDU Dolenjske in Bele Krajine g. Dušan Krašovec, ga. Rozina Kum predsednica DU Straža in policist g. Edvard Kramar. Zbor je vodila ga. Marija Ban. Prebral sem poročilo o delu društva, ki je bilo kar obširno. Poročilo o delu projekta Starejši za starejše in o letovanju v hotelu Delfin je poročala ga. Zvonka Bradač. Tudi to poročilo je bilo obširno in zelo zanimivo. Vsekakor je bilo vredno posluha poročilo o finančnem poslovanju, ki ga je podala ga. Marija Ban. Ob zaključku poročil je ga. Marija Legan prebrala poročilo nadzornega odbora. Pohvalila je blagajničarko za skrbno vodenje knjigovodstva, saj ima poleg normalnega poslovanja še finančno vodenje projekta, ki deluje v okviru občine in letovanja naših članov. Njeno poslovanje in vodenje knjig je seveda vredno vseh pohval. Posebnih razprav po poročilih ni bilo, saj so člani sproti seznanjeni z aktivnostmi. Delo društva je vsestransko tako na kulturnem, rekreacijskem, športnem, družabnem, socialno – zdravstvenem in izobraževalnem področju. Vsak član društva lahko najde nekaj za sebe, zato naj ne bi bilo  nikomur dolg čas.  

Program dela so prejeli vsi člani ob vabilu, zato programa nisem prebral. Predsednica delovnega predsedstva je program dela dala v razpravo , a posebnih razprav ni bilo.  Program je bil sprejet v predlagani obliki, ki seveda ni zabetoniran, saj ga lahko skozi leto spremenimo. Predsednik DU Dolenjske Toplice in predsednica DU Straža sta se zahvalila za povabilo in poudarila, da je medsebojno sodelovanje pomembno, zato ga je potrebno še poglobiti.  Policist Edvard Kramar je izpostavil problematiko kriminalnih dejanj, ki se pojavljajo zadnje čase.   Izpostavljenih je bilo nekaj vprašanj na katere je policist odgovoril.  Zaslužnim članom društva so bila podeljena priznanja ZDUS, PZDU in društva.

Predsednica delovnega predsedstva je vsem prejemnikom priznanj čestitala in vse povabila na prijetno druženje ob klobasi in dobri kapljici.

Dušan Mikec    

Oglejte si tudi