Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Farno žegnanje v Šmihelu 2017

Prvo sončno nedeljo v mesecu oktobru je potekalo šesto tradicionalno farno žegnanje v Šmihelu pri Žužemberku. Za pester program dogajanja je poskrbelo Kulturno društvo Šmihel pri Žužemberku. Po sveti maši, ki jo je daroval duhovnik g. Uroš Švarc so obiskovalcem podarjali male angelčke v simbol žegnanja. Obiskovalce sta na prireditvi pozdravila predsednica kulturnega društva ga. Karmen Sadar ter župan občine g. Franc Škufca. Organizatorica ga. Maja Papež Iskra je obiskovalcem predstavila ter pokazala likovna dela učencev podružnične osnovne šole ter jim skupaj s predsednico društva podelila priznanja ter praktične nagrade.

V župnišču je potekala predstavitev uspešne športne poti vaščana Francija Grajša. Prav tako ni manjkalo raznovrstnih stojnic na kateri so obiskovalci našli vrsto domačih in kreativnih izdelkov okoliških razstavljalcev in rokodelcev. Na prireditvi je bilo poskrbljeno za okrepčilo z raznimi sladicami, palačinkami in pijačo. Obiskovalci so se lahko z našimi konjerejci zapeljali na kočijah in se pogovorili s polharjem g. Frenkom. Najmlajši pa so preprosto najbolj uživali v otroškem kotičku, kjer so ustvarjali najnovejše umetniške risbe.

Letošnje leto so se prvič predstavili tudi gasilci PGD Šmihel pri Žužemberku s simulacijo oživljanja in uporabo AED defibrilatorja. Obiskovalci prireditve so lahko opravili preventivne zdravstvene meritve krvnega tlaka, sladkorja ter horesterola, katere je omogočil Rdeči Križ Slovenije.

Kulturno društvo Šmihel pri Žužemberku se iskreno zahvaljuje vsem sponzorjem in sodelujočim, ki so pripomogli pri uresničevanju in izvedbi pomembnega kulturnega dogodka. Želijo tudi izkoristiti priložnost in vas povabiti na žegnanje v prihajajočem letu.

Nevenka Urbančič

Oglejte si tudi