Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Predstava Čaj za dve do solz nasmejano občinstvo

Dogovor o sodelovanju med člani Kulturnega društva Dvor in med člani Kulturno umetniškega društva Straža je obrodil sadove. Igralski skupini KUD Straža je v petek, 26. januarja 2018, uspelo nasmejati do zadnjega sedeža polno dvorano ljudi.

Partljičeva komedija Čaj za dve na hudomušen način izrisuje nasprotje med dvema upokojenkama, ki zaradi preračunljivosti direktorice  doma za upokojence pristaneta v isti sobi. Tako skozi predstavo spremljamo nasprotje med uglajeno, izobraženo gospo, igralko visokih misli in izbranih besed ter preprosto kmečko ženičko polne zdrave kmečke pameti brez dlake na jeziku. Odnos med ženskama se iz popolnega nasprotja na začetku na koncu že toliko zbliža, da na koncu ne želita več narazen in skupaj popijeta čaj. Burno sobivanje popestrijo še bivši smučar, ki se v igralko zaljubi; sin kmečke ženičke, kjer se pokažejo medgeneracijske razlike; župnik z modernim življenjskim slogom ter ustrežljiva medicinska sestra.

Sporočilo komedije je čisto preprosto: za srečo, prijateljstvo in ljubezen ni nikoli prepozno. Strah pred prihodnostjo je odveč, žalovanje za preteklostjo pa čista izguba časa. Torej, življenje je potrebno zajemati s polno žlico takoj in zdaj!

Člani KD Dvor se zahvaljujemo igralcem KUD Straža za krepitev smejalnih mišic. Za krajane Dvora in širše okolice se bomo trudili še naprej, saj po odzivu sodeč, so tovrstne predstave med ljudmi zaželene.

 

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor

Oglejte si tudi