Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Novo vodstvo PGD Šmihel pri Žužemberku

V soboto 27.01.2018 je v Šmihelu pri Žužemberku potekal 90. redni občni zbor tukajšnjih prostovoljnih gasilcev.  Zbora so se poleg domačih gasilcev in gasilk udeležili tudi predstavniki drugih društev Občinskega gasilskega poveljstva Žužemberk, župan občine g. Franc Škufca, podžupan g. Jože Šteingel, namestnik predsednika Gasilske zveze Novo mesto  g. Janez Gornik, član upravnega odbora Gasilske zveze Novo mesto g. Tomaž Obštetar ter občinski gasilski poveljnik g. Boris Sajevic.

V letu 2017 so šmihelski gasilci posredovali na 6 intervencijah, in sicer pri :

-          požaru v mizarski delavnici (februar 2017),

-          požaru v podjetju Ekosistemi (julij 2017),

-          nevarnosti razlivanja reke Krke (september 2017),

-          požaru osebnega vozila (septembra 2017),

-          iskalni akciji pogrešane osebe (oktober 2017),

-          pomoči popravila streh stanovanjskih hiš, ki jih je razdejal veter (december 2017).

Oktobra so organizirali društveno vajo na Plešivici, vajo evakuacije otrok iz podružnične osnovne šole Šmihel pri Žužemberku ter v mesecu decembru vajo čiščenja cestišča Drašča vas – Zagradec.

Sodelovali so na okoliških prireditvah, kjer so skrbeli za varovanje. Na dogodku farnega žegnanja v Šmihelu pa so poleg varovanja obiskovalcem predstavljali in demonstrirali uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED).

V preteklem letu so po strokovnem nazivu bogatejši za pet prvih posredovalcev, dva višja gasilca ter dva gasilca specializirana za uporabo izolirnega dihalnega aparata ter dva za varno rokovanje z motorno žago.

Ponosno nam lahko pokažejo pokale iz OGP tekmovanja v Žužemberku, kjer so osvojili štiri pokale (pionirji 3. mesto, mladinci 3. mesto, člani A 3. mesto ter članice B 2. mesto).

Staremu vodstvu se je iztekel pet letni mandat. Funkcije vodenja društva so prepustili mlajšim generacijam, in sicer mesto predsednika društva bo sedaj zasedal in opravljal g. Andrej Mrvar, mesto poveljnika g. Dejan Palčar, funkcijo tajnice ga. Petra Vidic ter funkcijo blagajnika g. Dejan Rojc.

Novemu vodstvu želimo, da bodo uresničili vse svoje začrtane cilje in uspešno vodili društvo, kot so do sedaj to uresničevali njihovi predhodniki.

Nevenka Urbančič

Oglejte si tudi