Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

90. LET JOSIPINE GRUM

 

21. 03. 2018 je svoj 90. rojstni dan praznovala gospa Josipina Grum iz Dolnjega Ajdovca. Rojena je bila 21. 03. 1928 v Ljubljani in kot mlada učiteljica prišla leta 1952 v Podružnično osnovno šolo Ajdovec, kjer je delala  vse do upokojitve. Bila je skoraj vseskozi  vodja podružnice. Tu je spoznala moža Ivana iz Gornjega Ajdovca. Ustvarila sta si prijeten dom v Dolnjem Ajdovcu, kjer sta s hčerkama  nadaljevala skupno življenjsko pot. Mož ji je umrl leta 2002, hčerki pa sta odšli od doma in si ustvarili družini. Razveseljujejo jo tudi vnuk in vnukinji, ki jo večkrat obiščejo.

Sedaj živi sama, si  še skuha in je tesno povezana s hčerkama, kar je bilo razvidno tudi ob našem srečanju. Drugače pa je gospa Josipina še brhka, vitalna, prijetna sogovornica. Čas si krajša z reševanjem križank, ki je baje ni, da je ona ne bi rešila, ker si tako bistri um.

Ob njenem visokem jubileju smo jo na domu obiskali predstavniki KORK Žužemberk, župan občine Žužemberk g. Franc Škufca s sodelavci in Društva upokojencev Dvor. Vsi skupaj smo ji  čestitali ter zaželeli še veliko zdravja in srečnih dni.

Marija Ban

Oglejte si tudi