Na podlagi postopka zajamčene tradicionalne posebnosti je Slovenija v novembru 2017 zaščitila slovensko potico. Certifikati za proizvajalce slovenske potice bodo sicer veljavni eno leto. Postopek certificiranja, ki ga bosta najprej izvajali dve inštituciji, sicer ne bo brezplačen, a ministrstvo v okviru programa razvoja podeželja nudi tudi možnost povračila teh stroškov. Slovensko potico bodo torej lahko proizvajali po vsem svetu, a le certificirani proizvajalci, ki se bodo držali točno določenih pravila. Tradicionalna slovenska potica je nadevana z orehovim ali z orehi in rozini ali pehtranova ali s skuto in pehtranom.
Članice društva smo prve pekle slovensko potico, ki se je razstavljala na kmetijskem ministrstvu na Dunajski v Ljubljani. Pekle so: Saša Urbančič, Majda Hrovat, Pavli Tomažin in Anica Kmet. Za srečanje čebelarjev v OZN v New-York je minister Dejan Židan nesel za darilo slovensko potico. Potici ,ki sta se spekli (Saša Urbančič in Majda Hrovat) v našem društvu. Članice DKŽ –Žužemberk smo zelo ponosne, da smo sodelovale pri tako pomembnem dogodku. Vsem iskrene ČESTITKE za priznanja in sodelovanje.