Logo MojaObčina.si

Žužemberk

Deli
Avtor: Valerija Vidmar,

Belokranjka Vera Vardjan o čudežnem preživetju strele

Je Belokranjka, z zanimivo življenjsko izkušnjo. Nekateri jo že poznajo, predvsem iz medijev, mogoče že iz podobnih predstavitev, mnogi smo jo danes. Člani Kulturnega društva smo jo gostili, 23. 2. 2018, v večnamenski dvorani na Dvoru.

Vera Vardjan iz Velikega Nerajca pri Dragatušu je zanimiva ženska, promotorka krajinskega parka Lahinja, mojstrica ročne obrti – lončarstva; zadnja leta pa jo ljudje poznajo kot osebo, ki je čudežno preživela udar strele. Na svoji lastni koži je spoznala, kako smo ljudje krhki v primerjavi z naravo. Zgodilo se je 23. maja 2012 med sprehodom. Čisto rahlo je deževalo. Kot strela z jasnega je v njen dežnik treščila strela ...

Svojo izkušnjo je opisala v knjigi Med nebom in zemljo. Druga njena knjiga pa je izšla pred dvema letoma z naslovom Moč Vere.

V uri in pol nam je predstavila svojo osebno izkušnjo ter okrevanje po vseh preizkušnjah, ki jih je na njena pleča naložilo življenje: rakavo bolezen,  sinovo tragično smrt, udar strele ter ločitev. Kot pravi sama, je s temi izkušnjami močnejša in z njimi je dobila še dodaten zagon in življenjsko moč. »Preveč bi me stiskalo v prsih, če ne bi napisala knjigi in se izpovedala,« pravi Vera.  Zadnja leta se veliko ukvarja z jogo, meditacijo in z duhovnostjo, ampak do danes Vera ni našla odgovora zakaj je strela udarila ravno njo in zakaj je preživela. Je pa našla samo sebe in prepričana je, da se vse zgodi z razlogom ter da vsi pridemo na Zemljo s posebnim poslanstvom.

Z njeno mislijo smo se strinjali tudi slušatelji, ki smo na koncu imeli veliko  vprašanj zanjo. Na vse je odgovorila z nasmehom in s pozitivno mislijo.

Večer smo zaključili ob sproščenem pogovoru in skromni pogostitvi za vse udeležence.

 

 Jadranka Meglen

 

 

 

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!