Logo MojaObčina.si

Žužemberk

Deli
RADIO KLUB ŽUŽEMBERK
Avtor: Radioklub S59dcv,

ČISTILNA AKCIJA

Sami moramo poskrbeti za čisto in zdravo naravo

Vsakoletne čistilne akcije vsaj nekoliko omilijo ravnanje nekaterih, ki se ne zavedajo kako škodujejo naravi in posredno seveda človeštvu, ko v naravo odlagajo odpadne surovine. Težko je razumeti, da iz avta odvržejo embalažo ali druge snovi, ki naravi škodujejo.

Člani Radiokluba Žužemberk smo letos že drugič izvedli čistilno akcijo. Prva akcija je potekala na ožjem območju Res med Sadinjo vasjo in Trebča vasjo 26. marca 2018. Druga akcija za čisto okolje, pa smo člani izvedli  v soboto, 7. aprila 2018. Akcija je potekala od Sadinje vasi do Malega Lipovca in področje vinogradov  pogorja Kregovci. Izstopale so pločevinke pijač, saj smo s temi odpadki napolnili kar dve vreči.  Skupaj smo tako napolnili več kot šest vreč. Odpadke smo tako odložili ob cesti ki vodi od Sadinje vasi do Malega Lipovca. To področje čistimo že več let. Opažamo, da se je onesnaženje nekoliko zmanjšalo, a brez vsakoletnih čistilnih aktivnosti ne gre.

Vsekakor bi rad na tem mestu prosil osneževalce, da odpadke raje dajo v vrečo in to odložijo v zabojnike, ki so namenjeni za odlaganje odpadkov.

Dušan Mikec

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!