Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Kostanjev piknik v Križih

Vsako leto nas narava kako preseneti, lansko leto suša, pomanjkanje krme, letos je obilo sadja, grozdja, pa tudi ostalih sadežev narave, ki jih ljudje s pridoma nabirajo za zimo ali sprotno uporabo.
Letos so člani DU Žužemberk z območja Križev in okolice, pred gasilnim domom Križi  z mentorjem Brankom Štefaničem, pripravili kostanjev piknik.V prelepi sončni jesenski soboti, 13. oktobra so člani DU Žužemberk, ki so se piknika udeležili, s sabo prinesli, sveže kostanje, nekaj klobas, čevapčičev, šlaščic in mošta, ki se ob taki priložnosti prijetno prileže. Branko je s svojo ekipo vse to pripravil. Vse še toplo je zelo teknilo, kot pa se za ta čas spodobi, smo vse skupaj poplahnili z moštom, ki pa je močno spominjal na preobrazbo, ki jo na njem opravi sv. Martin.Tudi petja in zvokov frajtonarice ni manjkalo.... Seveda je DU Žbk poskrbelo, da so bili zainteresirani člani s FS prevozom(kombi) pripeljani in odpeljani s piknika.

Ker pa vedno nekdo ostane zadnji, in ta zadnji seveda poskrbi, da je prostor, kjer je vse potekalo tudi pospravi, smo se na koncu lepo poslovili, da drugo leto spet pridemo. Jole Adrijanić

Oglejte si tudi